עוף קריספי אגוזים עם פירה תפוחי אדמה

לאחר 4 שעות שהייה במקרר לוקחים את העוף ומכסים את שני הצדדים בתערובת האגוזים עם הקמח. צילום Beko
יוצרי המתכונים של המותג Beko מציעים לשדרג את ארוחות החג המשפחתיות עם מתכון שיוציא אותנו מהקופסה. למשל עוף קריספי אגוזים עם פירה תפוחי אדמה

מצרכים

2 חזה עוף שלמים

40 מ"ל שמן זית

30 גרם חרדל דיז'ון

30 מ"ל מים

1 שן שום

1 כפית תימין

80 גרם אגוזי מלך קצוצים

60 גרם קמח מלא

1 כפית מלח

1 כפית פלפל

עבור הפירה

3 תפוחי אדמה

5 כפות שמן זית

מלח ופלפל

2 כפות מהמים בהם בושלו תפוחי האדמה (אפשר יותר, תלוי במרקם הרצוי)

אופן ההכנה

פורסים את העוף בקרש החיתוך ומחלקים לרוחב לשניים.

מערבבים בקערה שמן זית, חרדל, מים, שום ותימין.

מוסיפים את חזה העוף ומכסים ברוטב מרינדה ל-4 שעות במקרר.

בצלחת גדולה מערבבים אגוזי מלך קצוצים, קמח מלא, מלח ופלפל.

מחממים תנור ל-200 מעלות.

לאחר 4 שעות שהייה במקרר לוקחים את העוף ומכסים את שני הצדדים בתערובת האגוזים עם הקמח.

מכינים תבנית אפייה עם נייר אפייה.

מניחים חתיכות עוף בתבנית ומכסים בנייר אפייה.

אופים 20 דקות.

פותחים את החלק העליון ואופים 15 דקות נוספות.

שוטפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות בינוניות (לא לקלף אותם).

מרתיחים 500 מ"ל מים בסיר.

מוסיפים תפוחי אדמה ומבשלים 15 דקות.

מסננים תפוחי אדמה, מוסיפים מלח ופלפל ומועכים הכול יחד.

הגשה

בשתי צלחות הגשה מניחים מחית תפוחי אדמה בצד אחד ואת נתחי העוף בצד השני.

מגישים עם ירקות טריים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר