מצרכים ל-4 עציצים קטנים בגובה 12 ס"מ
12-16בישקוטים "ליידי פינגרז" (אצבעות חתול)
1 כוס אספרסו
אופציונלי: 2 כפות ליקר קפה
¼ כפית קינמון טחון
500 גר' גבינת מסקרפונה
1 כף תמצית וניל
6 כפות סוכר קוקוס אורגני (אפשר גם סוכר חום)
לשכבת האדמה
20 גר' קמח שקדים
25 גר' אבקת קקאו כהה
3 כפות שמן קוקוס או שמן קנולה
20 גר' סוכר קוקוס או סוכר קנים גולמי
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה
הכנת האדמה האכילה – החלק העליון של הטירמיסו:
לשים בקערה קמח שקדים, קקאו, סוכר ותמצית וניל.
לערבב ולהוסיף בעדינות שמן, תוך המשך בחישת התערובת עד קבלת מרקם של חול רטוב.
להניח בצד ולטפל בעציצים.
לשטוף אותם, לייבש ולהניח נייר אפייה בתוך כל עציץ כדי למנוע מגע בין הטירמיסו לחרס.
להכין את האספרסו.
להוסיף לפי הטעם סוכר, קינמון וליקר קפה.
להניח בצד להתקרר.
בקערה נוספת לערבב מסקרפונה, תמצית וניל וסוכר.
להקציף בעדינות.
להשרות את הבישקוטים בתערובת הקפה עד ריכוך.
להניח שכבה בתחתית כל עציץ.
לכסות בקרם מסקרפונה.
ליצור שכבת בישקוטים נוספת.
להוסיף שכבת מסקרפונה ולסיום טירמיסו.
לכסות עם תערובת "האדמה" שהכנו מראש.
לשתול עלה נענע במרכז העציץ ולקרר עד להגשה.