עוגת וניל ותפוחים טבעונית

לאפות בתנור שחומם מראש ל-170-180 מעלות ל- 30 דקות על טורבו. לאפות עוד 15 דקות על מצב עליון ותחתון. להגיש עם גלידה וניל או סורבה קוקוס או קרם קוקוס. צילום יעל אלעד
לרגל ראש השנה וחגי תשרי מציעה יעל אלעד – מאמנת כושר ומתכונאית טבעונית עבור חברת אורגניקזון מתכון לעוגה טבעונית חגיגית, יפה להגשה וקלה להכנה. בזכות שימוש בתבניות אפייה אקולוגיות של המותג If You Care גם שומרת על איכות הסביבה. תבנית האפייה טבעית וללא מלבינים ולכן בריאה יותר במגע עם האוכל

מצרכים יבשים

1.5 כוסות קמח כוסמין בהיר

1/2 כוס סוכר קנים

1 כפית סודה לשתיה

1.5 כפיות א.אפיה

קורט מלח

צילום יעל אלעד

מצרכים רטובים

1 גביע יוגורט בטעם טבעי טבעוני של תנובה

1.5 כף רסק תפוחים טבעי

5 כפות שמן קוקוס או שמן צמחי

1 כפית תמצית וניל

1 כף חומץ + ¼ כוס חלב סויה (לא להחליף בחלב אחר)

לערבב יחד בקערה קטנה או כוס ולהשאיר בצד 3-5 דקות.

לקישוט

2 תפוחים ירוקים קלופים

1 כף סוכר קוקוס או קנים

1 כפית קינמון

צילום יעל אלעד

אופן ההכנה

לערבב יבשים בנפרד ורטובים בנפרד למעט החומץ עם החלב.

לאחד את התערובות ורק אז להוסיף את החלב+חומץ.

לערבב בעזרת מרית.

במידה והתערובת יבשה ולא מתערבבת אחיד להוסיף עוד 1-2 כפות חלב בהדרגה.

למזוג לתבנית.

לקלף 2 תפוחים ירוקים ולגלען אותם

לפרוס לפרוסות דקות (לא מדי).

להניח על הבלילה.

לפזר סוכר בעזרת היד.

לסנן את הקינמון מעל.

לאפות בתנור שחומם מראש ל-170-180 מעלות ל- 30 דקות על טורבו.

לאפות עוד 15 דקות על מצב עליון ותחתון.

הגשה

להגיש עם גלידה וניל או סורבה קוקוס או קרם קוקוס

צילום יעל אלעד

אופציה שניה לקישוט – קראמבל

מצרכים

2 כפות קמח שקדים

1 כף סוכר קנים

1 כף חמאה טבעונית או שמן קוקוס במצב רך (לא נוזלי)

אופן ההכנה

לערבב.

לפורר בעזרת היד מעל הבלילה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר