מצרכים יבשים
1.5 כוסות קמח כוסמין בהיר
1/2 כוס סוכר קנים
1 כפית סודה לשתיה
1.5 כפיות א.אפיה
קורט מלח
מצרכים רטובים
1 גביע יוגורט בטעם טבעי טבעוני של תנובה
1.5 כף רסק תפוחים טבעי
5 כפות שמן קוקוס או שמן צמחי
1 כפית תמצית וניל
1 כף חומץ + ¼ כוס חלב סויה (לא להחליף בחלב אחר)
לערבב יחד בקערה קטנה או כוס ולהשאיר בצד 3-5 דקות.
לקישוט
2 תפוחים ירוקים קלופים
1 כף סוכר קוקוס או קנים
1 כפית קינמון
אופן ההכנה
לערבב יבשים בנפרד ורטובים בנפרד למעט החומץ עם החלב.
לאחד את התערובות ורק אז להוסיף את החלב+חומץ.
לערבב בעזרת מרית.
במידה והתערובת יבשה ולא מתערבבת אחיד להוסיף עוד 1-2 כפות חלב בהדרגה.
למזוג לתבנית.
לקלף 2 תפוחים ירוקים ולגלען אותם
לפרוס לפרוסות דקות (לא מדי).
להניח על הבלילה.
לפזר סוכר בעזרת היד.
לסנן את הקינמון מעל.
לאפות בתנור שחומם מראש ל-170-180 מעלות ל- 30 דקות על טורבו.
לאפות עוד 15 דקות על מצב עליון ותחתון.
הגשה
להגיש עם גלידה וניל או סורבה קוקוס או קרם קוקוס
אופציה שניה לקישוט – קראמבל
מצרכים
2 כפות קמח שקדים
1 כף סוכר קנים
1 כף חמאה טבעונית או שמן קוקוס במצב רך (לא נוזלי)
אופן ההכנה
לערבב.
לפורר בעזרת היד מעל הבלילה.