מרכיבים:
1 חבילה פוזילי ללא גלוטן "ברילה"
1 בצל קצוץ דק
1 פלפל אדום גדול
1/3 חציל
1/3 זוקיני גדול
1/3 כוס שמן זית מעולה
1 צנצנת רוטב עגבניות עם בזיליקום "ברילה"
3 כפות שמנת לבישול
250 גרם ריקוטה טרייה
אופן ההכנה:
מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
שומרים חצי כוס ממי הבישול.
בינתיים מכינים את הרוטב: קוצצים את הפלפל, הזוקיני והחציל לקוביות קטנות (בגודל אפון).
יוצקים את שמן הזית לסיר בינוני, ומוסיפים את הבצל.
מטגנים עד להזהבה ומוסיפים את קוביות הפלפל.
מערבבים ומטגנים כשלוש דקות, ואז מוסיפים את הזוקיני והחציל. מטגנים תוך כדי ערבוב במשך כ-5 דקות על להבה בינונית. מוסיפים את רוטב העגבניות, 3 כפות שמנת לבישול, ומבשלים כמה דקות על להבה נמוכה.
מוסיפים את הפסטה המבושלת לרוטב.
יוצקים חצי כוס ממי הבישול, מערבבים ומבשלים דקה נוספת.
מעבירים לצלחת הגשה, מחלקים למנות.
מעל כל מנה מניחים ריקוטה טרייה (רצוי למעוך אותה בממעך פירה לפני כן).
צילום אסף אמברם