חומוס פול
מצרכים
150 גרם פול מקולף טרי
30 מ"ל מיץ לימון
15 מ"ל שמן זית
½ כף טחינה גולמית
1 כפית כמון
1 כפית פפריקה (מומלץ להשתמש בחצי כפית פפריקה מתוקה וחצי חריפה)
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
הרתיחו סיר עם מים ומלח ובשלו את הפול למשך דקה, בסיומה העבירו את הפול למי קרח.
צננו את הפול והפרידו אותו מהקליפה הלבנה באמצעות לחיצה על הפול.
הפרדת הקליפה והפול מאפשרת לו להתעכל יותר בקלות ומוציאה את המרירות שלו.
שימו את הפול ושאר המצרכים בבלנדר.
טחנו אותם עד למשחה חלקה או גסה לפי טעמכם.
העבירו את התערובת לקערה וקשטו עם זילוף של שמן זית, פטרוזיליה או עוד פול.
הגישו עם קרעי פיתה או ירקות חתוכים.
זיתים מוקפצים עם שום ובצל
מצרכים
250 גרם זיתים מסוגים שונים
50 גרם מלפפונים חמוצים
50 גרם בצל מוחמץ
2 שיני שום
1 לימון (גרידת לימון ומיץ)
1 ענף רוזמרין
1 כפית ממרח עגבניות
1 כפית אורגנו
½ כפית טימין
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה
מערבבים בקערה את הזיתים, המלפפונים החמוצים והבצל יחד עם האורגנו.
מוסיפים את הטימין, הרוזמרין הקצוץ, ממרח העגבניות ואת גרידת הלימון.
מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הזיתים במשך כמה דקות.
לאחר מכן מוסיפים למחבת את השום ואת מיץ הלימון.
מטגנים במשך דקה ומורידים מהאש.
מתכונים נוספים בעמוד הפייסבוק של החברה