פילה סלמון צלוי בסילאן סויה ושומשום

מתכון של תום פרנץ – שף הבית של קונסטרוקטה האומר: "זהו אחד מהדגים האהובים עלי ואחד הנתחים החגיגיים והעסיסים שאפשר להגיש בחג. מאוד מתאים לו שידוך של רוטב מתוק ולכן השילוב של הסילאן והסויה"

מצרכים

1 קילו פילה סלמון ללא עור חתוך ל- 6 או 8 מנות (לפי גודל המנה שתרצו)
4 כפות סילאן
4 כפות רוטב סויה
2 כפו שמן זית
3 שיני שום כתושות
מלח ופלפל לפי הטעם
3 כפות שומשום

הצעת הגשה

3 כוסות של ירקות מגוררים, למשל זוקיני, גזר, שעועית ירוקה חלוטה (או תערובת)
3 כפות שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
פלחי לימון דקיקים- לא חובה

אופן ההכנה

מחממים תנור ל- 180 מעלות.
בקערה מערבבים סילאן, סויה, שמן זית ושום.

מוסיפים פנימה את נתחי הדג.

אפשר ומומלץ לתת להם לספוג טעמים למשך 15 עד 60 דקות.
אם משתמשים בירקות המגוררים בהצעת ההגשה:

מערבבים אותם עם שמן זית מלח ופלפל.

מפזרים בתבנית בשכבה אחידה.
מסדרים את הדגים על הירקות.

מפזרים מלח ופלפל מעל.

(נזהרים עם המלח כי הסויה כבר מלוחה).
מפזרים שומשום על כל פילה דג.

מעבירים לצלייה בתנור החם למשך כ- 20 דקות עד שהדגים צלויים יפה.
מגישים חם עם פלחי לימון דקיקים מעל.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר