רכיבים
לבצק
1 ק"ג קמח מנופה פיצה ופוקצ'ה כמו של "טחנות ישראליות"
1 כף שמרים יבשים
2 כפות דבש
1 כף מלח
650 מ"ל מים
לרוטב
1 קופסת עגבניות קצוצות
1 כף שמן זית
1 כפית רסק עגבניות
1 כפית סוכר
7 עלי אורגנו טריים וקצוצים או 1/2 כפית תבלין יבש
8 עלי בזיליקום טריים וקצוצים או 1/2 כפית תבלין יבש
2 שיני שום כתושות
אופן ההכנה
הכנת הרוטב
מערבבים היטב את חומרי הרוטב.
הכנת הבצק
בקערת מיקסר מערבבים את חומרי הבצק לפי הסדר: שמרים, דבש, מים, קמח ומלח.
לשים במשך 10 דקות במהירות בינונית עם וו לישה.
מעבירים את הבצק (מתקבל בצק מעט דביק) לקערה משומנת. משמנים את הבצק מכל צדדיו.
מכסים ומתפיחים 45 דקות.
אפיית הפיצה
מחממים את התנור ל-220 מעלות.
מחלקים את הבצק ל-4 כדורים (לפיצה דקה מחלקים ל-5).
מניחים נייר אפייה בתבנית ומזלפים מעט שמן זית.
מניחים את כדור הבצק על הנייר המשומן.
פותחים אותו לעלה בעובי הרצוי,
מוסיפים את הרוטב ותוספות שאוהבים
לחזור על הפעולה עם שאר הכדורים.
לאפות ב- 220 מעלות עד הזהבה.