פיצה בשמל ופרוסות תפוחי אדמה

אופים בתנור שחומם לחום מירבי למשך כ-7 דקות או עד שתחתית הפיצה מוכנה. מושחים במעט שמן זית, פורסים ומגישים חם. צילום אסף אמברם
חברת פסטה ריקו המתמחה בייצור פסטה טרייה בשיטה איטלקית מסורתית מציעה לרגל שבועות מתכון לפיצה איטלקית מיוחדת בהכנה ביתית. הפיצה עשויה מכדורי הבצק 100% קמחים איטלקיים בתוספת מקורית של פרוסות תפוחי אדמה ורוטב בשמל

מצרכים ל-4-6 מנות

1 כדור בצק להכנת פיצה של פסטה ריקו (250 גרם)

1 מיכל רוטב שמנת וגראנה פדנו (200 גרם)

1 כוס קמח לפסטה מחיטת דורום

2 תפוחי אדמה בינוניים

1 כף מלח גס

2 כפות שמן זית

1 ענף רוזמרין טרי

1/4 כפית שחור גרוס

אופן ההכנה

מפשירים את כדור הבצק להכנת פיצה על פי ההוראות (מומלץ להפשיר את הכדורים בשקית המקורית שלהם עד 4 ימים במקרר).

מתפיחים בקערה מכוסה בטמפרטורת החדר למשך כשעתיים עד שהכדור מכפיל את נפחו.

מחממים את תנור האפייה לחום הגבוה ביותר כ-30 דקות לפני ההכנה.

קולפים את תפוחי האדמה ופורסים דק במנדולינה.

מניחים את הפלחים בקערה עם מים רותחים וכף מלח למשך 30 דקות.

מסננים וסופגים היטב את הנוזלים בעזרת מגבת.

מפזרים על משטח עבודה קמח דורום רימאצ'ינטה ופותחים בעזרת הידיים את כדור הבצק לכדור עגול.

מניחים על גבי הבצק רוטב שמנת וגראנה פדנו.

מסדרים את תפוחי האדמה הדקיקים מעל.

מפזרים מלח גס, פלפל שחור ועלי רומזרין.

אופים בתנור שחומם לחום מירבי למשך כ-7 דקות או עד שתחתית הפיצה מוכנה (בטאבון האפייה תהיה קצרה יותר -2-3 דקות).

מושחים במעט שמן זית, פורסים ומגישים חם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר