רכיבים
500 גרם קמח ללא גלוטן כמו תערובת מולינו כחול של קמח הארץ (אפשר גם עם מולינו ירוק ולהוסיף עוד 5% מים)
450 מ"ל מים
10 גרם (כף) שמרים יבשים
35 גרם שמן זית
20 גרם סוכר
15 גרם מלח
אופן ההכנה
בקערת מיקסר עם וו לישה, שמים את כל חומרי הבצק יחד.
לשים כ- 5 דקות במהירות נמוכה ועוד כ- 3 דקות במהירות גבוהה.
מוציאים את הבצק למשטח מקומח היטב בקמח ללא גלוטן.
בעזרת קלף או סכין חדה חותכים חתיכות של כ- 100 גרם מהבצק.
יוצרים כדור מכל חתיכה.
מרדדים כל כדור לצורה של פיתה.
מניחים להתפחה של כ- 40 דקות, מכוסה במגבת לחה.
מחממים תנור לחום מירבי של 240- 250 מעלות.
מכניסים את הפיתות לאפייה בתנור ל- 5-10 דקות, עד הזהבה קלה.
את הקמחים של קמח הארץ ניתן להשיג ברשת ניצת הדובדבן ובחנויות טבע ברחבי הארץ ובאתר
תגובה אחת