פנקייק עם פרג ודבש תמרים

מצרכים:1.5 כוס קמח1 כף אבקת אפיהקורט מלח1 כף סוכר80 גרם חמאה 2 ביציםכפית תמצית וונילכוס חלב2 כפות פרגכף דבש תמריםאופן ההכנה:מנפים את הקמח. מוסיפים את אבקת האפייה, המלח והסוכר ומערבבים יחד.ממיסים את החמאה במיקרוגל.טורפים את הביצים עם החלב הפרג ודבש התמרים, לתוך החמאה.יוצקים את הנוזלים לתוך התערובת הקמח ומערבבים עד לקבלת עיסה חלקה. משהים את העיסה "לנוח" כחצי שעה.לוקחים מחבת, רצוי טפלון, ניתן לשמן בעדינות עם ספריי בטעם חמאה.יוצקים מהעיסה עם מצקת לתוך המחבת לאחר שהתחממה. אפשר להשתמש בפורמה עגולה כדי ליצור פנקייק עגול וסימטרי.לאחר טיגון של כחצי דקה, הופכים את הפנקייק ומטגנים כחצי דקה נוספת, עד לקבלת צבע זהוב ומעט שחום.יוצרים "מגדל" פנקייק על צלחת, בין השכבות אפשר להוסיף תוספות כיד הדמיון –תותים, חמוציות, צימוקים, אגוזים, שוקולד.מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

מצרכים:
1.5 כוס קמח
1 כף אבקת אפיה
קורט מלח
1 כף סוכר
80 גרם חמאה
2 ביצים
כפית תמצית ווניל
כוס חלב
2 כפות פרג
כף דבש תמרים

אופן ההכנה:
מנפים את הקמח. מוסיפים את אבקת האפייה, המלח והסוכר ומערבבים יחד.
ממיסים את החמאה במיקרוגל.
טורפים את הביצים עם החלב הפרג ודבש התמרים, לתוך החמאה.
יוצקים את הנוזלים לתוך התערובת הקמח ומערבבים עד לקבלת עיסה חלקה.
משהים את העיסה "לנוח" כחצי שעה.
לוקחים מחבת, רצוי טפלון, ניתן לשמן בעדינות עם ספריי בטעם חמאה.
יוצקים מהעיסה עם מצקת לתוך המחבת לאחר שהתחממה.
אפשר להשתמש בפורמה עגולה כדי ליצור פנקייק עגול וסימטרי.
לאחר טיגון של כחצי דקה, הופכים את הפנקייק ומטגנים כחצי דקה נוספת, עד לקבלת צבע זהוב ומעט שחום.
יוצרים "מגדל" פנקייק על צלחת, בין השכבות אפשר להוסיף תוספות כיד הדמיון –תותים, חמוציות, צימוקים, אגוזים, שוקולד.
מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר