פשטידת ברוקולי וגבינות טבעוניות

מערבבים את הסלט עם רוטב הוויניגרט ומגישים לצד פרוסת פשטידה חמה מהתנור. צילום נמרוד סונדרס
השפית נדיה אליס מציעה לרגל שבועות עבור חברת משומשו – יצרנית גבינות טבעוניות ותחליפי דגים ובשר, מתכון חגיגי לפשטידה קלה להכנה שעשויה מבצק פילאס, גבינות מלוחה ובסגנון פרמז'ן טבעוניות, שמתאימה לטבעונים ולכולם

מצרכים לתבנית בקוטר 24 ס"מ

1 חבילת בצק פילאס

1 גבינה טבעונית מלוחה כמו של משומשו

1 חבילת פתיתים טבעוניים בסגנון פרמז'ן

1 חבילת טופו

1 ברוקולי טרי

3 כפות שמן זית

2-3 שיני שום טרי קצוץ

1/2 כפית מלח

לסלט

1 חבילה מיקס עלי בייבי

5 עגבניות שרי

3-4 צנוניות

צרור עירית קצוצה

1 מיץ מחצי לימון

4 כפות שמן זית

1/2 כפית חרדל דיז'ון

1/4 כפית מלח

צילום נמרוד סונדרס

אופן ההכנה

הכנת הטופו

במעבד מזון טוחנים את הטופו עם 3-4 כפות מים עד קבלת מרקם חלק ואחיד.

בקערה מערבבים את הטופו יחד עם המלחה קלה והגבינות הטבעוניות.

מכניסים למקרר.

הכנת הברוקולי

מרתיחים סיר מים וחולטים במשך 60 שניות את הברוקולי חתוך לפרחים ומסננים.

במחבת רחבה מחממים שמן זית ומטגנים את השום הקצוץ.

מוסיפים את הברוקולי, ממליחים קלות ומקפיצים משך 60 שניות.

מוסיפים את הברוקולי לבלילת הטופו והגבינות ומערבבים.

הכנת הפשטידה

מרפדים תבנית עגולה בנייר אפייה ומשמנים היטב. מניחים את בצק הפילאס המופשר ומהדקים את הבצק לתבנית עד השוליים.

מחוררים את הבצק עם מזלג ואת שאריות הבצק חותכים לרצועות.

יוצקים את מילוי הגבינות והברוקולי אל תוך הבצק. מניחים מעל המילוי את פסי הבצק שנותרו בצורת שתי וערב ומברישים אותם עם מעט שמן זית.

מכניסים את הפשטידה לתנור בחום של 200 מעלות ואופים 30 דקות.

הכנת הסלט

שמים בקערה עלי בייבי ועגבניות שרי חתוכות לחצי. מערבבים בקערה את החרדל עם מיץ מחצי לימון, שמן זית, רבע כפית מלח ועירית קצוצה.

מערבבים את הסלט עם רוטב הוויניגרט.

הגשה

מגישים את הסלט לצד פרוסת פשטידה חמה מהתנור.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר