חומרים ל-6 מנות
1 כוס פתיתים לא מבושלים
1 גביע קוטג' 5%
100 גרם גבינה צהובה מגורדת (כמו עמק)
2 ביצים
½ כפית מלח, פלפל שחור ומעט אגוז מוסקט
אופן ההכנה
מבשלים את הפתיתים בהרבה מים כמו שמבשלים ספגטי. מניחים בצד להתקרר מעט.
בקערה גדולה מערבבים את הקוטג' עם הביצים וחצי מכמות הגבינה המגורדת.
מוסיפים את הפתיתים המבושלים.
מתבלים ומערבבים היטב.
מרססים מעט שמן בתבנית.
מעבירים לתוכה את התערובת.
מפזרים מעל את המחצית הנותרת של הגבינה המגורדת.
אופים בחום בינוני כ- 20 דקות.
מעבירים למצב גריל לעוד כמה דקות לקבלת מראה שחום וקריספי.
טיפים
את הפשטידה ניתן לגוון עם כוס ירקות מאודים כגון בצל, פטריות, תרד, ברוקולי.
לקבלת טעם של פיצה ניתן להוסיף לתערובת הגבינות כף רסק עגבניות + חצי כוס אורגנו מיובש.