צ'לפק עם מטבל חלבי לחג השבועות

מאכל בוכרי



לבצק:

3 כוסות קמח
4 כפות שמן
1 כפית שטוחה מלח
1 כוס מים פושרים ( ½ כוס מים לשמרים וכ- ½ כוס מים לבצק)
25 גר' שמרים טריים
1 כף סוכר
1 כף קמח

אופן ההכנה:

בקערה גדולה לנפות את הקמח, להוסיף שמן ומלח.
בכוס לערבב ½ כוס מים פושרים, שמרים, כף סוכר וכף קמח.
לתת לשמרים לתסוס ולהוסיף לקערת הקמח.
לערבב ולהוסיף לעיסה בהדרגה עוד כ- ½ מים פושרים עד שהבצק רך ומתאחד.
לכסות בניילון ולתת לבצק לנוח כ- 5 דקות.
ללוש שנית ולתת לבצק לנוח כ- ½ שעה.
לחלק את הבצק ל- 20 חלקים, לשים מעט שמן בכפות הידיים ובעזרת האצבעות
לשטח את הבצק לצורה עגולה בעובי 1 ס"מ, לשים במגש גדול למנוחה כ- 10 דקות.
בסיר טיגון לחמם שמן היטב.
(הבוכרים נוהגים לטגן בדיגי צויין- סיר לטיגון מפלדה יצוקה).
לטגן את עיגולי הבצק בשמן החם משני הצדדים לצבע חום יפה,
להוציא מהשמן ולהניח על נייר סופג .
להגיש לשולחן הסעודה את הצ'לפק חם כשהמטבל החלבי מונח בקערה לצידו.


מטבל חלבי:

½ קופסא גבינה סקי 5% או 9%
1 אשל
קורט מלח
3 שיני שום כתוש
1 כפית נענע יבשה
מעט מיץ לימון

לערבב את כל החומרים ולהגיש.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר