קונפי חציל טחינה גולמית ועגבניות

בקערה מערבבים גביע יוגורט, שליש כוס טחינה גולמית ללא מלח, מיץ מחצי לימון ומעט מים. צילום אבי ביטון
מתכון של שף אבי ביטון עבור יצרנית הטחינה אחוה. מנת שף קלה להכנה שמתאימה לארוחת צהרים או ערב משפחתית או תוספת בארוחה חגיגית

מצרכים ל-2 מנות

2 חצילים בינוניים

4 עגבניות מסוג מגי

1 בצל

8-9 זיתי קלמטה

2 קרקר כוסמין גדולים ללא גלוטן

לקרם

1 גביע יוגורט

1/3 כוס טחינה גולמית כמו של אחוה

מיץ מ- ½ לימון

1/4 כפית מלח

מעט מים

לקישוט

10 שקדים פרוסים קלויים במחבת

צילום אבי ביטון
צילום אבי ביטון

אופן ההכנה

קולפים חציל אחד וחותכים לקוביות גדולות.

את החציל השני פורסים לעיגולים.

מניחים בתבנית ומפזרים מלח, שמן זית ומערבבים.

בקערה מערבבים גביע יוגורט, שליש כוס טחינה גולמית ללא מלח, מיץ  מחצי לימון ומעט מים.

ממליחים מעט וטוחנים בבלנדר מוט עד לסמיכות גבוהה.

מכניסים את החצילים לתנור בחום של 180 מעלות לכ- 10 דקות.

מוציאים מהתנור ויוצקים את הרוטב מעל החצילים.

שוברים את הקרקרים לכמה חלקים ומניחים בין החצילים.

סוחטים את העגבניות למיץ ויוצקים על התבנית.

מפזרים את השקדים ומעט טימין ומגישים.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר