קציצות בשר אפויות בתוספת תפוחי אדמה

את תבנית הקציצות מניחים במדף מעל התבנית עם תפוחי האדמה. אופים את הקציצות ותפוחי האדמה כ-30 דקות עד שהקציצות רכות
תמר ידין – דיאטנית קלינית יועצת לחברת הרבלייף מציעה מתכון לקציצות בשר אפויות בתנור עם תוספת של תפוחי אדמה. פשוט, קל להכנה, משביע וטעים לילדים ומבוגרים

רכיבים

½ קילו בשר בקר דל שומן טחון

1 בצל יבש חתוך דק

2 ביצים בינוניות

1/4 כוס פירורי קמח מצה

1 כף פפריקה מתוקה

1 כף תבלין גריל

1 כף כורכום

1 שן שום כתושה

2 כפות שמן זית

מלח ופלפל

1/4 צרור כוסברה קצוצה דק

מים רותחים

2 כפות שמן זית

אופן ההכנה

לתפוחי האדמה

מחממים תנור ל-200 מעלות.

קולפים את תפוחי האדמה.

מרתיחים בסיר עם מים ומלח (כ-1/2 כפית) למשך כ-30 דקות.

מסננים את תפוחי האדמה ומסדרים בתחתית תבנית אפייה.

לקציצות

מערבבים את הבשר עם בצל קצוץ בקערה.

מוסיפים את הביצים, פירורי מצה, תבלינים, שום, שמן וירק.

מערבבים היטב.

ממקמים את הקציצות בתבנית עם נייר אפייה.

מוסיפים מעט שמן מעל.

לאפייה

את תבנית הקציצות מניחים במדף מעל התבנית עם תפוחי האדמה.

אופים את הקציצות ותפוחי האדמה כ-30 דקות עד שהקציצות רכות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר