קרפצ'יו ברמונדי עם תפוז דם ואשכולית

מפזרים בין הדגים פילטים של תפוזי דם ופילטים של אשכולית אדומה או פומלה. צילום הדס ניצן
מתכון של הדס ניצן למנה עדינה שמתאימה בדיוק לעונה הלוהטת בה כל מה שמתחשק זה נשנוש מרענן וקריר שכל אחת ואחד יכולים להכין בבית

מצרכים  ל-2 מנות

2 יחידות פילה ברמונדי ללא עור

1 תפוז דם מפולט

3 פלחים מפולטים של אשכולית אדומה (או פומלה)

10 זיתי טאסוס שחורים, מגולענים וחצויים לשניים

2 כפות נבטי צנונית (או נבטים אחרים)

1/2 לימון ליים

מעט מלח אטלנטי

מעט שמן זית

מעט חומץ בלסמי מרוכז

אופן ההכנה

בעזרת סכין חדה מאוד פורסים את הדגים לנתחים דקים (אפשר לבקש ממוכר הדגים לעשות זאת).

משמנים נייר אפייה במעט שמן זית.

מסדרים את נתחי הדג על ניר האפייה ומכסים בנייר אפייה משומן נוסף.

בעזרת פטיש מטבח (או תחתית ספל) דופקים קלות על הדגים כדי לשטח אותם.

הרכבת המנה

יוצקים שכבה דקה של שמן זית על צלחת הגשה.

מסדרים בצורה נאה את נתחי הדג על הצלחת.

מתבלים במעט מלח אטלנטי וסוחטים מעל 1/2 ליים.

מפזרים בין הדגים פילטים של תפוזי דם ופילטים של אשכולית אדומה או פומלה.

מעטרים בכמה נקודות של חומץ בלסמי מרוכז.

מפזרים את הנבטים והזיתים ומגישים.

טיפ

אפשר להכין את כל החומרים מראש ולשמור את הדגים בין שני ניירות האפייה המשומנים, ולצלחת ממש לפני ההגשה.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר