רוזה אבידן – לתפוס את האורגזמה במעופה

הרוזה הורכב על ידי צינה אבידן ייננית היקב, וענבי הגרנאש נבחרו להיות דומיננטיים בו. ליין הוספו מעט ענבי קריניאן ומעט ענבי מרלו, על מנת לתבלו ולתת לו עומק וטאנינים

זו חשיפה ראשונה של הרוזה 2010 של יקב אבידן – יין שלא יצא עדיין לשוק, שאני טעמתי אותו ראשון. הרוזה אמור לצאת לשוק בקרוב, ובעת פרסום דברים אלה מחירו עדיין לא נקבע.

הרוזה הורכב על ידי צינה אבידן ייננית היקב, וענבי הגרנאש נבחרו להיות דומיננטיים בו. ליין הוספו מעט ענבי קריניאן ומעט ענבי מרלו, על מנת לתבלו ולתת לו עומק וטאנינים.

ענבי גרנאש מבשילים מאוחר יחסית. הם מאופיינים ברכותם, אולם עם אחוזי אלכוהול גבוהים יחסית. הענב נוח לגידול, אולם על מנת למצות את הפוטנציאל הגלום בענב הזה יש בקרה מתמדת בעת הגידול ויש לדאוג לדילול רציני כדי לקבל חומציות טובה וטאנינים.

צבע היין אפרסקי צלול. ריחות טובים של ענבים בשלים ופירות יער צעירים. רוזמרין וטימין ומעט פלפל שחור, אף הם עולים בהרחה ומכינים אותנו לקראת הבאות בלגימה.
הפה מתמלא בעפיצות נעימה, ומתיקות מאוד מאוזנת מציפה את הפה.
טעמי פרי טוב וחמיצות נפלאה מתמזגים עם עוד ועוד פירות צעירים, והיין כל הזמן עובד ומשחרר ניחוחות וטעמים מרעננים.
מעט מרירות בבליעה ואפטר טייסט חמאתי, הופכים את הרוזה של יקב אבידן למקסים בעיני.
יופי של יין.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר