ריזוטו ים תיכוני אפוי עם ארטישוק

החומרים ל – 10 מנות1 חבילה מיני פנה רגטה -ברילהשליש כוס יין לבןשליש כוס שמן זית1 שן שום קצוץ90 גר' תחתיות ארטישוק חתוך לרצועות50 גר' בצלי שלוט קצוצים1 עגבנייה חתוכה לקוביות קטנות0.45 ליטר נוזל ירקות עשירשליש כוס פטרוזיליה קצוצהמלח , פלפל שחור לפי הטעםלסיום : 120 גרם גבינת פרמזן, 80 גר' חמאהאופן ההכנה1. מחממים את השמן ומטגנים קלות את הבצל והשום , מוסיפים את הארטישוק ומטגנים דקה. מוסיפים את הזיטי. 2 . מוסיפים את היין לסיר ונותנים לו להתאדות מעט.3 . מוסיפים את המים בכמות של כוס וחצי כל פעם, מערבבים ונותנים לנוזלים להיספג.4 . כאשר נספגו כל המים והזיטי מוכנים מתבלים , מוסיפים את העגבנייה והפטרוזיליה ומערבבים היטב. 5 . לאחר כדקה מוסיפים את הפרמזן והחמאה מערבבים ומגישים.

החומרים ל – 10 מנות
1 חבילה מיני פנה רגטה -ברילה
שליש כוס יין לבן
שליש כוס שמן זית
1 שן שום קצוץ
90 גר' תחתיות ארטישוק חתוך לרצועות
50 גר' בצלי שלוט קצוצים
1 עגבנייה חתוכה לקוביות קטנות
0.45 ליטר נוזל ירקות עשיר
שליש כוס פטרוזיליה קצוצה
מלח , פלפל שחור לפי הטעם
לסיום : 120 גרם גבינת פרמזן, 80 גר' חמאה

אופן ההכנה
1. מחממים את השמן ומטגנים קלות את הבצל והשום , מוסיפים את הארטישוק ומטגנים דקה. מוסיפים את הזיטי.

2 . מוסיפים את היין לסיר ונותנים לו להתאדות מעט.

3 . מוסיפים את המים בכמות של כוס וחצי כל פעם, מערבבים ונותנים לנוזלים להיספג.

4 . כאשר נספגו כל המים והזיטי מוכנים מתבלים , מוסיפים את העגבנייה והפטרוזיליה ומערבבים היטב.

5 . לאחר כדקה מוסיפים את הפרמזן והחמאה מערבבים ומגישים.









כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר