שוקי הודו ממולאות במשמשים פיסטוקים ורוזמרין

מניחים את השוקיים בתבנית, משמנים ומתבלים במלח ופלפל. מפזרים את יתרת המלית על השוקיים. צילום דניאל לילה, סטיילינג עמית פרבר
לקראת ט”ו בשבט מציעה רשת טיב טעם מתכון של השפית סבינה ולדמן שמביא חווית טעמים לחך. המלית הופכת את שוקי ההודו הצנועות למעדן

חומרים ל-6 מנות

‏6 שוקי הודו

‏6 כפות שמן זית

מלח ופלפל שחור גרוס

למלית

‏1/2 כוס קרוטונים או פירורי לחם איכותיים

עלים מענף רוזמרין אחד

‏1/2 כוס פיסטוקים טבעיים

‏4 משמשים אוזבקיים מיובשים

אופן ההכנה

‏ מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

‏ מכינים את המלית

טוחנים קרוטונים ורוזמרין במעבד מזון לתערובת פירורית.

מוסיפים פיסטוקים ומשמשים, ומעבדים במספר פולסים לתערובת קצוצה גס.

‏ ממלאים, צולים ומגישים

יוצרים חתך לאורך כל שוק, ובעזרת האצבעות מנתקים את הבשר מהעצם. יוצרים מעין כיס ומרחיבים אותו מעט.

‏ ממלאים את הכיס במלית (בערך כף לכל שוק) בידיים רטובות. דוחסים המלית היטב פנימה.

‏ מניחים את השוקיים בתבנית, משמנים ומתבלים במלח ופלפל. מפזרים את יתרת המלית על השוקיים.

‏ צולים כ- 75 דקות עד שהשוקיים מזהיבות.

מוציאים ומגישים לצד בטטה צלויה וסלט עלים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר