שוק טלה בערמונים

מצרכים:1 שוק טלה 50 גרם ערמונים טריים, או קנויים כמבושלים וקלופים50 גרם גזר פרוס20 גרם סלרי פרוס דק20 גרם בצל אדום פרוס דק1 שן שום1 גבעול רוזמרין טרי1 גבעול תימין טרי2 כפות רום (לא חובה)2 כפות יין מרסלה ספרדי (אפשר להחליף בכל יין אדום מתוק אחר)2 כף שמן זיתמלח ופלפל שחור גרוסאופן ההכנה:מחממים מראש תנור ל-180 מעלות. שוטפים את שוקי הטלה היטב ומייבשים במגבת נייר. מועכים בעלי ומכתש את הפלפל השחור עם עלי הטימין, הרוזמרין ושיני השום. מוסיפים לתערובת התבלינים את שמן הזית.מערבבים, בוזקים על הנתחים בתבנית אפייה ומעסים הכל. בקערה נפרדת מערבבים את הבצל, הגזר והסלרי עם מעט שמן.ממליחים, מפלפלים ומוסיפים לתבנית האפייה סביב הבשר.מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש כאשר התבנית מכוסה בנייר כסף. צולים כשעה וחצי. לאחר הכנסת שוקי הטלה לתנור, מרתיחים את הערמונים במי מלח, מקלפים ומוסיפים לתבנית שכבר נמצאת בתנור.לאחר כשעה וחצי מוסיפים את הרום ואת יין המרסלה לתבנית האפייה. משאירים בתנור כחצי שעה נוספת בחום של 170 מעלות ללא כיסוי.במהלך הבישול יש להפוך מדי פעם את שוקי הטלה. הצעת הגשה: ניתן להגיש על מצע אורז לבן, פולנטה או פירה. שף אלעד שירזי הוא מקבוצת ISS ישראל (ISS Catering Services)צילום קובי קואנקס

מצרכים:
1 שוק טלה
50 גרם ערמונים טריים, או קנויים כמבושלים וקלופים
50 גרם גזר פרוס
20 גרם סלרי פרוס דק
20 גרם בצל אדום פרוס דק
1 שן שום
1 גבעול רוזמרין טרי
1 גבעול תימין טרי
2 כפות רום (לא חובה)
2 כפות יין מרסלה ספרדי (אפשר להחליף בכל יין אדום מתוק אחר)
2 כף שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
מחממים מראש תנור ל-180 מעלות.
שוטפים את שוקי הטלה היטב ומייבשים במגבת נייר.
מועכים בעלי ומכתש את הפלפל השחור עם עלי הטימין, הרוזמרין ושיני השום.
מוסיפים לתערובת התבלינים את שמן הזית.
מערבבים, בוזקים על הנתחים בתבנית אפייה ומעסים הכל.
בקערה נפרדת מערבבים את הבצל, הגזר והסלרי עם מעט שמן.
ממליחים, מפלפלים ומוסיפים לתבנית האפייה סביב הבשר.
מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש כאשר התבנית מכוסה בנייר כסף. צולים כשעה וחצי.
לאחר הכנסת שוקי הטלה לתנור, מרתיחים את הערמונים במי מלח, מקלפים ומוסיפים לתבנית שכבר נמצאת בתנור.
לאחר כשעה וחצי מוסיפים את הרום ואת יין המרסלה לתבנית האפייה.
משאירים בתנור כחצי שעה נוספת בחום של 170 מעלות ללא כיסוי.
במהלך הבישול יש להפוך מדי פעם את שוקי הטלה.
הצעת הגשה:
ניתן להגיש על מצע אורז לבן, פולנטה או פירה.

שף אלעד שירזי הוא מקבוצת ISS ישראל (ISS Catering Services)

צילום קובי קואנקס

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר