יקב צ'ילאג יערוך ביום שישי 1.7.11 בין השעות 10:00-16:00 אירוע פתוח למועדון החברים ולקהל הרחב.
הסיבה למסיבה: טעימת יין שנין בלאן החדש – הלבן הראשון של צ'ילאג, שקוראי אכול ושאטו היו הראשונים שהתוודעו אליו עם רשמי הטעימה של שף אלון גונן
.
השנין בלאן של אורנה משולב עם 15% פרנץ' קולומברד, ושהה בחביות עץ אלון צרפתי במשך 6 חודשים.
אורנה צ'ילאג אומרת: "לאחר סדרות של יינות אדומים, זהו היין הראשון הלבן שאני עושה בארץ הקודש, ייצרתי כמות קטנה של כ- 550 בקבוקים, ואני נרגשת מהתוצאה. זן הענבים הלבן מקורו בעמק הלואר אשר בצרפת, הענבים שלי גדלו בהרי ירושלים בכרם ותיק מאוד. לגיל הכרם יש חשיבות מרבית. ככל שהכרם ותיק יותר, הוא נותן פחות יבול, אבל כל ענב מרוכז, מלא בטעמים וארומות".
לצד היין הלבן יטעמו האדומים של אורנה צ'ילאג, וזאת בליווי גבינות, שמן זית ולחם. כמו כן יוכלו המבקרים לסייר בחדרי המיכלים והחביות, ולשמוע הסברים מפורטים על תהליכי ההפרדה, התסיסה, היישון והבקבוק. תהליכי הייצור ביקב נעשים בעבודת יד ובדגש על השיטות המסורתיות.
יקב צ'ילאג
רח' שבזי 12 אזור תעשייה יהוד
טל. 054-4562057.
דף הפייסבוק של היקב

תגובות
0