מצרכים ל- 6 שלגונים
1 כוס פרי קפוא: תותים, אוכמניות, פטל או כל פרי שאוהבים
1 כוס יוגורט במתיקות מעודנת
¼ כוס חלב
3 טבלאות שוקולד כמו אגו חלב, לבן או מריר, – לפי הטעם שאוהבים
1 כף שמן צמחי
אופן ההכנה
מוזגים את החלב לקערה.
מוסיפים את היוגורט.
מערבבים יחד עד שמקבלים קרם חלק.
מוסיפים ½ כוס מהפירות.
מערבבים קלות.
יוצקים לתוך תבניות ארטיק או לכוס שתבחרו.
מכניסים מקל והיישר למקפיא לפחות ל- 6 שעות.
כאשר השלגון קפוא מחלצים מהתבניות בזהירות.
שומרים במקפיא עד שיהיה מוצק.
הכנת הציפוי
לוקחים סיר או קערה חסינת חום.
ממיסים בתוכה את השוקולד והשמן.
מערבבים יחד עד קבלת מרקם אחיד וחלק.
מחכים שיתקרר.
רצוי להעביר לכלי עמוק או לכוס ארוכה לצורך הטבילה.
ציפוי השלגונים
מוציאים את השלגונים מהמקפיא (לאחר שקפאו היטב).
טובלים את השלגונים בשוקולד שהמסנו.
ניתן גם לזלף מעל השלגונים פסים של שוקולד או סוכריות.