גלידה ביתית בטעמי שוקולד ופטל

חברת כרמית מציעה לרגל ט"ו באב מתכון של ליאור משיח להכנת קינוח מפתה בטעמים משכרים – גלידה ביתית בטעמי שוקולד ופירות יער

רכיבים

1 פחית חלב מרוכז
500  מ"ל (2 חבילות) שמנת מתוקה להקצפה (38%)
300 גרם שוקולד כמו אגו מריר 70% בטעם פטל – לשבור לקוביות
100 גרם שוקולד כמו אגו מריר 70% בטעם פטל – לקצוץ
1 כוס פטל אדום טרי או קפוא
קורט מלח

אופן ההכנה

מרתיחים את השמנת המתוקה.

מוזגים על קוביות שבורות של 300 גרם שוקולד מריר.

ממתינים כדקה ומערבבים עד קבלת מרקם חלק ואחיד.

מוסיפים קורט מלח.

מקררים 4 שעות עד לילה שלם.

למחרת מקציפים במיקסר עם וו גיטרה את הקרם.

ברגע שמתייצב מוסיפים את פחית החלב המרוכז.

כשהמרקם אחיד אבל עדיין חלק, מוציאים מהמיקסר ומקפלים פנימה את השוקולד הקצוץ ואת הפטל האדום שהופשר.

מעבירים לכלי (קופסת גלידה, אינגליש קייק ממתכת וכו').

סוגרים ושומרים במקפיא לפחות שעתיים (אפשר עד חודשיים).

צילום אנטולי מיכאלו

רכיבים לרוטב השוקולד

30 גרם שוקולד מריר 70% בטעם פטל  – לקצוץ
20 גרם אבקת קקאו
קורט מלח
100 גרם דבש  או גלוקוז
25 גרם סוכר
55 גרם שמנת מתוקה
חופן פטל טרי לקישוט ולהגשה

אופן ההכנה

בקערה בינונית מערבבים את השוקולד הקצוץ, אבקת הקקאו והמלח.

בסיר קטן מרתיחים את הדבש או גלוקוז, הסוכר והשמנת המתוקה.

ברגע שהנוזלים רותחים מוזגים אותם אל הקערה עם השוקולד.

ממתינים דקה וטורפים עם מטרפה עד קבלת מרקם חלק ואחיד.

ממשיכים כך במשך כמה דקות עד שהפאדג' מבריק וחלק.

מוזגים מעל מנת גלידה.

מקשטים בפטל טרי.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר