חומרים
100 גרם תמרים קצוצים דק
2 כפות ליקר
מעט שמן, רצוי בספריי
2 כפות סוכר חום
2 כפות צנוברים קלויים
קליפת לימון
חצי כפית קינמון טחון
50 גרם חמאה
4 תפוחי גרני סמית ירוקים
כוס מיץ תפוחים טבעי
כדור גלידה וניל או יוגורט
אופן ההכנה
משרים את התמרים בליקר או קוניאק למשך שעתיים.
מחממים תנור ל-180 מעלות, משמנים תבנית ומכניסים את התמרים, הסוכר, הצנוברים וקליפת הלימון ואופים כ-7 דקות. מערבבים היטב.
מוציאים בסכין חדה את לב התפוח מבלי לפגוע בתחתית, ממלאים בתמרים ובצנובר.
שופכים את מיץ התפוחים בתבנית ואופים במשך 40 דקות – כדאי להשקות בזמן האפייה את התפוחים מדי פעם בנוזלים שבתבנית.
מגישים חם עם כדור גלידת וניל או יוגורט.
המתכון מוגש ע"י יובל בר-נר, נציג מועצת התפוחים האמריקאית (USAEC) בישראל