סלט ירוק ופריך עם תפוחים מקורמלים בסויה וסילאן

סלט ירוק ופריך עם תפוחים מקורמלים בסויה וסילאן
מתכון של שף צ'רלי פדידה – שף ויועץ קולינרי, עבור USAEC – מועצה המאגדת חמש מדינות המגדלות תפוחים אמריקאים בשלל זנים

חומרים ל- 4 סועדים

לתפוחים המקורמלים

4 תפוחי עץ

2 כפות סילאן

½1 כפות סויה

פלפל שחור גרוס

לרוטב

2 כפות מיץ לימון

2 כפות סויה ימאסה

½1 כפות סילאן

1/2 כפית שמן שומשום

לסלט

1 ראש חסה ערבית שטופה וקרועה ללא הליבה

1 ראש חסה מסוג לאלרוסה אדומה ושטופה

1 חבילה גרגיר הנחלים

אופן ההכנה

התפוחים

קולפים תפוחים  וחותכים לשישיות (ללא הליבה).

בקערה מניחים סילאן, סויה ופלפל שחור גרוס, מערבבים עד לאחידות.

מוסיפים לקערה את התפוחים ומערבבים היטב.

מניחים את התפוחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, אופים בטמפרטורה של 220 מעלות  עד לקרמול התפוחים.

הסלט

מניחים את כל העלים הירוקים בקערה רחבה.

בקערה אחרת שמים את כל מצרכי הרוטב ומערבבים היטב.

יוצקים את הרוטב על הסלט, מערבבים בעדינות ומניחים בצלחת הגשה.

מניחים את התפוחים שקרמלנו על הסלט ירוק ומגישים.

 

מתכון של שף צ'רלי פדידה – שף ויועץ קולינרי, עבור USAEC – מועצה המאגדת חמש מדינות המגדלות תפוחים אמריקאים בשלל זנים, כולל דלישס זהוב, גלה, גרני סמיט, אמפייר, דלישס, האניקריספ, יונתן זהוב, פוג'י ומקינטוש. נציג בישראל: יובל בר-נר, שמייצג גם את מועצת האגסים האמריקאית.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר