15-24 באוגוסט: קולינריה מכל העדות במסעדת השף החדשה ינאי'ס

כחלק מאירועי "לילות מורשת בגליל", תקיים מסעדת השף החדשה  ינאי'ס באורחן מגידושף אורי נתנזון, ינאי'ס, עשרה ימים של קולינריה עם מגוון מנות מעדות ומטבחים שונים, בין התאריכים 15-24 באוגוסט.

מאחורי כל מנה מסתתר סיפור משפחתי, אישי או היסטורי של השף וצוות המסעדה. התפריט שנוצר מהווה כמיהה לשמירת המורשת הקולינרית בישראל, אליה הגיעו כלל התושבים, עם טעמי התרבויות והמטבחים בעולם.

את המסעדה פתח המסעדן דודו ינאי בלב הנופים הירוקים של עמק יזרעאל, עם שילוב של סגנון מודרני נקי ואווירה כפרית.
אורי נתנזון, שף המסעדה הצעיר, עבד בשבע השנים האחרונות כסו שף במלון "יערות הכרמל". במסעדת ינאיס הוא יצר תפריט המשלב טעימה מהתוצרת המקומית של העמק והגליל, עם טעמים פרי רעיונותיו המקוריים.

לכבוד אירועי "לילות מורשת בגליל" יצר שף נתנזון עם צוות המסעדה תפריט עדות  ממגוון תפוצות ישראל ומדינות בעולם.

בין המנות שיוגשו לאורך עשרת ימי אירועי "לילות מורשת בגליל":
מהמטבח העיראקי – סלונה שכבות דג עגבניות ובצל או אנגרי שכבות של חציל, עגבנייה ובצל עם אורז אדום.
מהמטבח המרוקאי – חריימה בורי עם קוסקוס וירקות.
מהמטבח הכורדי – יפרח ירקות ממולאים באורז, ירקות ועשבי תיבול.
מהמטבח ההודי – תבשיל קארי ירוק עם בורי וירקות בליווי אורז מאודה.
מהמטבח האמריקאי – המבורגר, דג וצ'יפס.
מהמטבח האנגלי – פיש & צ'יפס.
מהמטבח הספרדי – פאייה דגים וירקות.
מהמטבח המקסיקני –  בוריטו במילוי תבשיל דג, אורז ועגבניות.
מהמטבח הסיני – נודלס מוקפץ עם ירקות ברוטב צ'ילי מתוק, טריאקי ובוטנים.
מהמטבח האיטלקי – פולנטה מקמח תירס, פטריות מוקפצות וגבינת פרמז'ן, ניוקי תפוחי אדמה ברוטב ראגו, ירקות שורש וחצילים.

אירועי "לילות מורשת בגליל" יתקיימו בכל אזור הצפון בין התאריכים 15-24 באוגוסט, בשעות הערב והלילה.
האירועים ביזמה ושיתוף המשרד לפיתוח הנגב והגליל, הרשות לפיתוח הגליל, משרד התיירות, תנועת המושבים, המועצה לשימור אתרי מורשת בישראל, קק"ל ועמותות התיירות בגליל, בגולן ובעמקים.

אתר הרשות לפיתוח הגליל 

צילום יפית בשבקין






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה