השף קונדיטור אוליבייה לאינה (OLIVIER LAINE) מבית הספר הקולינרי היוקרתי Ecole Ritz Escoffier בפריז, יגיע לראשונה לישראל ויקיים במשך יומיים – 16.5 ו-17.5 בין השעות 9:00-15:30, שתי סדנאות מאסטר קלאס באורט דן גורמה – בית הספר ללימודים קולינריים בת"א.
בסדנאות יעביר לאינה השתלמות בקונדיטוריה צרפתית קלאסית ומקצועית. היא נחשב למאסטר בתחומו, ובית הספר ריץ אסקופייה הינו אחד מהמוסדות הנחשבים באירופה ובעולם כולו ללימודי גסטרונומיה.
בין הקינוחים אותם ילמד בסדנאות: בריוש קרוסטייאן (פציח), קווין-אמאן – עוגת בצק שכבות ברטונית, קינוח פלר-דה-ל'איל (פרח האי), קרואסון ביקולור (שני צבעים), פלאן באסקי, טארט 'תשוקה'.
אוליבייה לאינה היה בעלים-שותף במסעדת המישלן ‘Le bout du quai’ בברטיין שבצפון מערב בצרפת, ומזוהה עם המאפים והעוגות בסניפי 'קפה פושקין' בפריז. ב-2018 הצטרף לצוות מורי Ecole Ritz Escoffier , שם הוא מלמד את סודות האפייה הגבוהה.
בית הספר Ecole Ritz Escoffier שנוסד ב-1988 נקרא על שמו של שף אוגוסט אסקופייה – השף המיתולוגי שפעל בצרפת בין 1880 ל-1920, ומזוהה עם מצוינות גסטרונומיה צרפתית. יש טענה כי המטבח המודרני נולד ב- 1888 במלון ריץ בפריז עם השף אסקופייה, שהכשיר יותר מ-2,000 שפים, ויצר מתכונים נצחיים שעד היום משמשים כרפרנס לשפים המובילים בעולם. בית הספר פועל מלב פריז, ונחשב למוסד בינלאומי המכשיר את השפים הגדולים במלאכת אומנות הקונדיטוריה והבישול הצרפתית.
המרכז הקולינרי אורט דן גורמה מבית רשת מלונות דן ואורט ישראל, פועל ממשכנו בדרום ת"א (נס לגויים 35 ת"א). צוות ההוראה כולל מטובי השפים והקונדיטורים, אותם מוביל שף אבי שטייניץ כמנהל התחום הקולינרי. למרכז תוכנית לימודים המקנה לסטודנטים התמקצעות, ידע, טכניקה ותשוקה, ונסמכת על קשרים בינלאומיים של אורט דן גורמה ושל צוות ההוראה עם מוסדות קולינריים מובילים בעולם. .
מחיר הרשמה למאסטר קלאס – 2,100 ₪. פרטים והרשמה כאן. לייעוץ 1700-502-999