באירוע השנתי המרכזי של תעשיית המזון והמשקה בישראל, יוצגו מיטב החידושים מהארץ ומהעולם בתחום המזון והמשקאות, לצד חידושים בציוד וטכנולוגיות לענפי האירוח, הקמעונאות והשוק המקצועי. כמו כן יוצגו חידושים בתעשיית המאפה והקונדיטוריה: מכונות, ציוד וטכנולוגיות, מוצרי מאפה, חומרי גלם, כלים, עזרים, מוצרי אריזה. גיל שטיר, מנכ"ל קבוצת שטיר מארגני השבוע, אומר: "מדובר בסדרת אירועים אשר מהווים במה מרכזית למפגש מקצועי בין כל העוסקים בתעשיות המזון והאירוח בישראל, השוק המקצועי והמוסדי, בהשתתפות בכירי ענפי המזון והקמעונאות בארץ ובעולם."
עשרות חברות הבטיחו את השתתפותן באירוע, ביניהן החברה המרכזית למשקאות – בירה blanc 1664, יקב תשבי, Valrhona Chocolate (ולרונה), קפה לנדוור, הטחנות הגדולות של א"י, קמח שטיבל, פוליבה, עמינח, מילניום, קירוסקאי-פלבמ. כמו כן יגיעו מציגים ומשלחות בינלאומיות, ובהן עשרות חברות מאיטליה, האיחוד האירופי, אנגליה, ארגנטינה, ברזיל, צ'כיה, רוסי, תורכיה ועוד. גיל שטיר אומר" "נמשכת המגמה של חברות בינלאומיות אשר רואות בישראל יעד אסטרטגי לקידום פעילותן בשווקים בינלאומיים ובהתמקדותן בצרכן הישראלי בפרט, כגורם משמעותי בעולם הגלובלי".
השנה יתקיימו במקביל ארבע תערוכות מקצועיות:
ישראפוד – תערוכת המזון והמשקה הבינלאומית המקצועית והגדולה בישראל.
הוטקס – התערוכה הבינלאומית לענפי האירוח, הקמעונאות והשוק המוסדי בישראל.
קיטקס – התערוכה הבינלאומית לטכנולוגיות, ציוד ושירותים למטבח המקצועי.
Bake & Cake – התערוכה המקצועית לציוד, חומרים ומוצרי אפייה לענף הקונדיטוריות ובתי המאפה
במקביל לתערוכות יתקיימו אירועים וכנסים מקצועיים: אליפות ישראל הרביעית באפייה, כנס קמעונאות בעידן החדש 2019, הקולינריה המלונאית משנה את פניה – כנס התאחדות המלונות בישראל, הכנס השנתי של איגוד המסעדות והברים הישראלי – תעשיית המסעדות 2020.