3-14.3.19: גסטרונומיה צרפתית בוולדורף אסטוריה ירושלים

שף פרדריק לארקמין (מימין) עם שף איציק מזרחי-ברק – תצוגת תכלית גסטרונומית משולבת בוולדורף אסטוריה ירושלים
השף הראשי של מלון וולדורף אסטוריה וורסאי חובר לעמיתו בירושלים להצגת גסטרונומיה צרפתית עילית במסעדת פאלאס של המלון – כשר

שני שפים של רשת היוקרה העולמית וולדורף אסטוריה, חברו יחד ומציעים במשותף חוויה גסטרונומית בין-תרבותית. השף הצרפתי פרדריק לארקמין (Chef Frédéric Larquemin) ממלון וולדורף אסטוריה בוורסאי שליד פריז, והשף איציק ברק מוולדורף אסטוריה בירושלים,  מציעים ארוחת ערב של ארבע מנות, שתוגש במסעדת פאלאס של המלון בין התאריכים 3-14 במרץ 2019. יקב כרמל מלווה את הארוחה עם יינותיו.

הצוות של שף פרדריק לארקמין במסעדת 'גורדון רמזי או טריאנון פאלאס' בוולדורף אסטוריה ורסאיי
הצוות של שף פרדריק לארקמין במסעדת 'גורדון רמזי או טריאנון פאלאס' בוולדורף אסטוריה ורסאיי

פרדריק לארקמין הוא השף הראשי של המלון בוורסאי, וגם מפעיל את מסעדותיו של השף גורדון רמזי במלון, בהן "גורדון רמזי או טריאנון" (כוכב מישלן אחד) ומסעדת "לה וורנדה". לשף לארקמין ניסיון רב במסעדות מעוטרות בכוכבי מישלן, עם עבר של שיתוף פעולה עם גורדון רמזי במלון קלארידג' בבריטניה ועם שף אלן דוכאס בהוטל דה-פריז" בצרפת. שף איציק מזרחי-ברק הוא השף הראשי של וולדורף אסטוריה בירושלים, וברקורד שלו קריירה קולינרית בינלאומית ענפה, והכרה בו כאחד השפים הבכירים בישראל בתחום הגסטרונומיה הכשרה. הוא הציג והטעים ממאכליו במסעדות מובילות בארה"ב, הונג קונג, אמסטרדם, ברלין וטוקיו.

"אני שמח להשתתף בפרויקט הגסטרונומי בישראל יחד עם ידידי שף ברק. ארבע המנות הכשרות שיאכלו הסועדים מייצגות כור היתוך מושלם בין התרבות הישראלית והצרפתית באמצעות מוצרים מקומיים", אומר השף לארקמין, שמביא לארוחות את תפריט הטעימות שלו, בעוד שף ברק מביא אלמנטים כשרים ומורכבים לכיוון גסטרונומיה עילית. יחד מבטיחים השניים לחדש וליצור מנות כשרות הכוללות טעמים ייחודיים.

שף פרדריק לארקמין (מימין) ושף איציק מזרחי-ברק
שף פרדריק לארקמין (מימין) ושף איציק מזרחי-ברק

תפריט ארוחת הערב הכשרה כולל הצעות לארבעה סוגי יינות. טרום פתיחה: מרק וולוטה דלורית עם פטריות יער וגרעיני דלעת קלויים. ראשונות לבחירה: בלוטין סלמון בניחוח קרם עשבי תיבול טריים, צלפים וגרידת לימון; או פילה בר ים צלוי לצד קונפי שורש סלרי ופרחי ברוקולי, ברוטב יין אדום (יין מומלץ לשתי המנות: שרדונה כרם אדמון כרמל).

יפתח פרץ היינן הראשי של יקב כרמל. צילום פאפא רצי
יפתח פרץ היינן הראשי של יקב כרמל. צילום פאפא רצי

עיקריות לבחירה: צלעות טלה צלויות עם קרם תפוח אדמה ראטה וירקות שורש בניחוח כוכב אניס, ברוטב יין אדום (יין מומלץ: שיראז כרם קאיומי כרמל); או עוף צעיר במילוי מוס תרד, גרגיר הנחלים וכבדי עוף עם קראסט תפוח עץ וסלרי (יין מומלץ: מרלו כרם שעל כרמל); או מנה צמחונית: תבשיל עדשים וירקות מזוגגים בניחוח לימון (יין מומלץ: מרלו כרם שעל כרמל).

קינוח לבחירה: טארט הדרים עם קרם לימון ומרמלדת אשכולית; או תענוג שוקולד ופקאן עם קרם יוזו וסורבה אקזוטי (יין מומלץ לשני הקינוחים: גוורצטרמינר כרם שעל כרמל).

מחיר הארוחה ליחיד ללא יין 285 ₪. תוספת 39 ₪ לכל כוס יין שבתפריט. המסעדה פתוחה בימים א-ה בין השעות 18:30-22:30. הזמנות: 02-5423333

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר