בשלב חצי הגמר של תחרות פרס ירדן 2009 – תחרות היין הגדולה שמקיימים יקבי רמת הגולן, העפילו 30 מועמדים מכל הקטגוריות לשלב הגמר, שיערך ב- 22 לפברואר.
המתמודדים בתחרות הוזמנו להפגין את ידיעותיהם בתחום היין ועברו בין התחנות השונות: ניתוח יין, שירות, יינות ישראל, תפריט יין שגוי, זני ענבים בעולם ואלכוהול.
התחרות מתקיימת ב- 3 קטגוריות המקיפות את כלל ציבור אוהבי היין והעוסקים בתחום ומאפשרות להתחרות על תואר מלצר היין הטוב ביותר, תואר מוכרן היין הטוב ביותר (אשר כוללת גם מנהלי קטגוריות יין בתחום המוסדי ורשתות השיווק) ותואר חובב היין הטוב ביותר – קטגוריה חדשה, שנפתחה לפני כארבע שנים.
בין שופטי התחרות נכחו מיטב האנשים העוסקים בתחום היין התקשורת והמסעדנות: ענת לוי רושנסקי – מנכ"לית יקבי רמת הגולן, טלי סנדובסקי – ייננית יקבי רמת הגולן, שף ארז קומורובסקי, רונן ארדיטי – יו"ר איגוד המסעדות, יואב סוכר י- בעלי זמן אמיתי, עיתונאי יין ועוד. השנה הצטרף לצוות השופטים ישי מלכוב, מנהל מסעדת 'גורדון רמזי' היוקרתית במלון קלרידג' בלונדון.
הזוכה בקטגורית מלצר היין הטוב ביותר ישלח להשתלמות יין מקצועית במסעדת גורדון רמזי במלון קלרידג' בלונדון. הזוכים במקומות הראשנים בקטגוריות מוכרן היין וחובב היין הטובים ביותר יזכו לנסיעה למחוז יין נחשב בעולם.