5 עובדות שלא ידעתם על אוכל יווני

האוכל המסורתי של יוון תופס מקום חשוב בתרבות העתיקה
יוון נמצאת במרחק נגיעה מישראל, ואין פלא שכולנו מרגישים מומחים במטבח המקומי. אבל האמת היא שיש לפחות 5 עובדות מיוחדות שאותן כדאי להכיר

יוון הייתה כמעט תמיד יעד תיירותי מועדף על ישראלים. האקלים ביוון דומה מאוד לארץ, מזג האוויר נוח לאורך השנה, והמקומיים מקבלים את התיירים בסבר פנים יפות. בנוסף, תרבות יוון שזורה כידוע בתרבות המערבית, ורובנו מרגישים שם בבית. יוון גם נחשבת זולה בהשוואה לאלטרנטיבות, ונוח לטייל בה לבד, עם בני זוג בחופשה רומנטית, או עם ילדים והמשפחה המורחבת. כפועל יוצא מכך, יש לנו גם איזו אשליה לגבי היכרות עם המטבח המקומי – בעוד במציאות הדברים מעט שונים, ואם רוצים לגלות את הקסם הסודי של יוון מומלץ לחשוב בטיול הבא לצאת לטיול ג'יפים ביוון.

הנה למשל 5 עובדות שככל הנראה לא ידעתם על אוכל יווני:

  1. האוכל מוזכר במיתולוגיה היוונית

האוכל המסורתי של יוון תופס מקום חשוב בתרבות העתיקה. לצד סיפורי מיתולוגיה שמביאים אלינו את הרקולס וזאוס, ישנם שני אלים פופולאריים שקשורים לאוכל: דימיטרה אלת התבואה, ודיוניסוס אל היין. זה לבד מסביר למה יוונים אוהבים אוכל, מדוע בכל טיול ג'יפים ביוון ישנה תחנת עצירה לטעימות שטח, ואיך הם עושים יין כל כך משובח.

  1. סלט יווני נקרא ביוון סלט הכפר

אם תשבו במסעדה ביוון ותבקשו "סלט יווני", לא בטוח שהם יבינו מה אתם רוצים מהם. הסיבה לכך היא שביוון, סלט שמורכב מעגבניות, מלפפונים ובצל שחתוכים גס ומעליהם מונחת גבינת פטה עם זיתי קלמטה, לימון ושמן זית, נקרא דווקא "סלט הכפר", או ביוונית "חוריאטיקי".

  1. ביוון אוהבים מאכלי ים

ענייני כשרות, דת ומסורת מונעים מחלק גדול מהמטבח היווני לחדור לתרבות הקולינרית בישראל. בראש הרשימה נמצאים כמובן מאכלי הים, שנצרכים ביוון בכמויות גדולות, על רקע הקרבה לים התיכון ומסיבות היסטוריות רבות. על קצה המזלג אפשר להזכיר את המנה העיקרית האופיינית של תמנון, ולא נדיר למצוא במסעדות מקומיות עוד הרבה מאכלי ים נוספים.

  1. מרק שעועית הוא המאכל הלאומי

אקלים ים תיכוני לא מונע מהיוונים להתמסר למרקים. גם זה הרגל שלא ממש חדר לישראל, אך ביוון המרקים האופייניים כוללים מרק עדשים, מרק עוף, מרק דגים, ומשפחת מרקים מבוססי לימון וחלמון ביצה עם ציר כלשהו של עוף, בשר או דגים. יתרה על כך, רבים מתייחסים למרק שעועית כמאכל הלאומי של יוון – וזה אומר הכל.

  1. ראקי במקום אוזו

חשבתם שתנחתו ביוון ותשתו רק אוזו? הגיע הזמן שתכירו את הראקי: שילוב של כוהל עם סודה, שמוגש קל להכנה. בכל עיר, כפר ואזור ספר ביוון יודעים להכין ראקי ייחודי, וישמחו לתת לכם לטעום. אם תגיעו לטברנות הנכונות גם תקבלו אותו על חשבון הבית מיד בסיום הארוחה, כדי שתישארו עם טעם של עוד ולא תרצו לעזוב.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר