השף-פטיסייר הצרפתי Johan Martin – ההצגה הכי טובה בעיר

יהודית בוכניק הוזמנה למפגש מתוק בבית הספר בישולים עם השף-פטיסייר הצרפתי Johan Martin, וראתה אותו מלהטט כמו קוסם ומכין מבחר מאפים, עוגות וטארטים לתפארת

ג'והאן מרטין בבית הספר בישולים
ג'והאן מרטין בבית הספר בישולים, צילום אמיר מנחם
ג'והאן מרטין ביצירה
ג'והאן מרטין ביצירה, צילום אמיר מנחם

לאור ההצלחה לה זכו כיתות האמן של השף-פטיסייר הצרפתי Johan Martin (ג'והאן מרטין) בחודש מאי 2016, ולאור ביקוש רב מאנשי מקצוע רבים, הוא חזר לישראל והעביר בחודש דצמבר בבית הספר הגבוה לקולינריה 'בישולים' במשך חמישה ימים, קורס בו הציג קו מאפים וטארטים מתקדמים המאופיינים בסגנון נקי ומודרני, תוך הסברים על הפילוסופיה, שיטות העבודה ונקודות המבט המאפיינות את עשייתו.

יצירות של ג'והאן מרטין
יצירות של ג'והאן מרטין, צילום אמיר מנחם

הוזמנתי להשתתף באחד ממפגשי הקורס, וראיתי את הבחור עם שני העגילים, בלורית שיער וקעקועים, מלהטט כמו קוסם ומכין לפנינו מבחר מאפים, עוגות וטארטים לתפארת. נדמה היה לרגע שהוא הגיע מז׳ורנל צרפתי. בשקט ובצניעות הוא מכין מאפה בריוש שוקולד, ומסביר בצרפתית מתנגנת את השלבים. אחר כך הוא עובר בזריזות רבה לשאר המתכונים. אנחנו, הסובבים, כמובן לא מפסיקים לצלם ולדבר, והוא בשקט שלו מבקש מהמתרגם שלצדו לבדוק אם הוא יכול להמשיך. ישבתי מהופנטת מזריזות הידיים ומהניקיון שמסביבו לאחר כל הכנה, כיאה לתרבות המטבח הצרפתית המהודרת. זאת הייתה חוויה, או יותר נכון הצגה, של קוסם שבסוף גם הכין לנו כנפיים מתפוחי עץ.

יצירות של ג'והאן מרטין
יצירות של ג'והאן מרטין, צילום אמיר מנחם

מרטין, המאופיין בקו אמנותי שבא לביטוי בעוגות שלו, מתמחה בקו מודרני. הוא החל את דרכו לצד קונדיטורים מובילים בעולם וכיום, הוא נחשב לאחד מאנשי המקצוע הבולטים והמוערכים בדור החדש של הקונדיטוריה בפריז ובעולם כולו.  מאז שנת 2007 הוא זכה בפרסים, כאשר ב- 2013 הוא ייצג את צרפת בתחרות בינלאומית לפטיסרי, בה זכה במדליית כסף בתחום עוגות הבוטיק. בשנת 2012 הוא הוציא ספר בשם ‘Top Dessert’, בו הוא מציג את העבודות שלו ואת המתכונים לעוגות נבחרות מתוך הרפרטואר העשיר שצבר, והוא מרצה בכיר בבית הספר Bellouet Conseil.

צפו בסרטון מהביקור הקודם שלו בישראל






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה