עוגת גבינה קלאסית

מתכון של דן בן דוד, הקונדיטור הראשי של רשת קפה ביגה, כחלק מסדרת עוגות גבינה לשבועות 2017. מחיר עוגת גבינה קלאסית אפויה בתבנית - 45 ש"ח

מיישרים את דפנות העוגה ויוצקים את הציפוי על העוגה
מיישרים את דפנות העוגה ויוצקים את הציפוי על העוגה

מרכיבים לתחתית

120 גרם קמח

60 גרם אבקת סוכר

80 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

35 גרם אבקת סוכר

1 כף מים/חלב

מרכיבים לעוגה

250 גרם גבינה 9%

110 גרם שמנת חמוצה

80 גרם ביצים (ביצה 1 ביצה +1 חלמון)

110 גרם סוכר

15 גרם קורנפלור

15 גרם אינסטנט פודינג וניל

1 כפית תמצית וניל

מרכיבים לציפוי

110 גרם שמנת חמוצה

10 גרם אבקת סוכר

אופן ההכנה

הכנת התחתית

לחמם תנור ל- 170 מעלות.

שמים את כל החומרים במעבד מזון למעט המים/חלב, עד לקבלת פירורים.

מוסיפים את המים/חלב עד לקבלת בצק (ניתן להוסיף מים/חלב לפי הצורך).

משטחים את הבצק לעובי של 3 מ"מ לפי גודלה של התבנית.

יוצרים  חורים בבצק בעזרת מזלג ואופים עד לקבלת צבע זהוב.

הכנת מלית הגבינה

מחממים תנור ל- 150 מעלות.

במידה ומכינים עוגה עגולה ברינג, יש לצפות את דפנות הרינג בנייר אפייה למנוע הידבקות.

שמים את כל החומרים בקערת מיקסר, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

מניחים את התחתית שהכנו ממעוד מועד, ועליה  יוצקים את התערובת.

אופים כ- 45 דקות.

הכנת הציפוי

מערבבים שמנת מתוקה ואבקת סוכר בעזרת מטרפה.

לאחר הוצאת העוגה מהתנור יש לקרר אתה למשך כ-  10 דקות.

מיישרים את דפנות העוגה ויוצקים את הציפוי על העוגה (חשוב לצקת את הציפוי כשהעוגה חמימה).

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה