83% מהישראלים לא נוהגים לספור את הקלוריות שהם צורכים

83% מהישראלים לא נוהגים לספור את הקלוריות שהם אוכלים. כך עולה מסקר חדש שערכה הוצאת פורום מדיה באמצעות מכון גיאוקרטוגרפיה, לרגל יציאתו לאור של "קל ובריא", מדריך חדש מאת אלינוער רבין, המציע למעלה מ-200 מתכונים ותפריטים יומיים, כשלצד כל אחד מהם פירוט הערך הקלורי (ראו מדור ספרי בישול של אכול ושאטו).

אז מי בכל זאת סופר? דווקא האוכלוסייה החרדית, שם הצהירו 28% כי הם נוהגים לספור קלוריות. זאת לעומת 17% בלבד של סופרי קלוריות בקרב הציבור החילוני.

נתונים מעניינים נוספים מהסקר: יותר נשים (21%) סופרות קלוריות מאשר גברים (13%). רוב המשיבים, גברים ונשים, שנוהגים לספור קלוריות הם בני 35-44 שנים (21.2%), ואילו בני 54-45 הם כנראה הכי פחות מוטרדים מענייני דיאטה: רק 14.7% יודעים כמה קלוריות הם צורכים בארוחה.

המודעות לצריכת קלוריות גדלה עם העלייה ברמת ההשכלה וכן עם רמת ההכנסה: 22% מהאקדמאים נוהגים לספור קלוריות, לעומת 13.4% בלבד מבעלי השכלה תיכונית חלקית או פחות ו-14.4% מבעלי השכלה תיכונית מלאה. 23.5% מבעלי הכנסה הגבוהה בהרבה מעל הממוצע יודעים בדרך-כלל כמה קלוריות הם צורכים בארוחה, לעומת 15.7% בקרב בעלי הכנסה נמוכה בהרבה מהממוצע.

שיעור סופרי הקלוריות בחיפה והצפון הוא הגבוה ביותר: 25% לעומת 12% בלבד מתושבי באר שבע והדרום.

הסקר נערך ע"י מכון גיאוקרטוגרפיה בקרב 486 משיבים, גברים ונשים מגיל 18 ומעלה, המהווים מדגם ארצי ומייצג של האוכלוסייה הבוגרת בישובים היהודיים בישראל.

"קל ובריא": גם טיפים חוסכי קלוריות
המדריך "קל ובריא" כולל בצד המתכונים ופירוט ערכם הקלורי, גם טיפים המלמדים איך לבחור חומרי גלם בריאים וכיצד לבשל בשיטות חוסכות קלוריות. מחברת המדריך, אלינוער רבין, כותבת ועורכת ספרי בישול: "'קל ובריא' מיועד לאנשים שמודעים להשפעת האוכל על בריאותם, אבל רוצים שהאוכל היומי שלהם יהיה לא רק בריא, אלא גם מרגש וטעים. המדריך מספק עצות מעשיות ומתכונים עם שלבי הכנה מפורטים, שיעזרו להכין אוכל בריא שבאמת מתחשק לאכול".
ניתן להשיג את המדריך בכל רשתות השיווק וחנויות הספרים במחיר היכרות של 29.90 שקלים.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה