9-13.2.20: שבוע הקולינריה הצרפתית ה-8 בישראל

 שף ג'וזף ויולה (דניאל ודניס) חבר אגודת המצנפות הלבנות ומסעדות בושון של העיר ליון ואלוף העולם בפאטה-אן-קרוט (בתמונה) יחבור למסעדת נומי ולשף יורם ניצן. Joseph Viola© Julien Bouvier 
18 שפים צרפתים ושף קונדיטור בשיתוף פעולה עם המסעדות הישראליות מהטובות ביותר בתל אביב, ירושלים, באר שבע, נצרת, טבריה וזיכרון יעקב יחד עם אזור אוברן-רון-אלפ (AUVERGNE-RHÔNE-ALPES)

המהדורה השמינית של שבוע הקולינריה הצרפתית בישראל SO FRENCH SO FOOD, תתקיים בין התאריכים 9 עד 13 בפברואר בתל אביב, חיפה, ירושלים, באר שבע, זיכרון יעקב, נצרת וטבריה, בשיתוף אזור אוברן-רון-אלפ. לאירוע שותפים שגרירות צרפת בישראל, ביזנס פראנס, המכון הצרפתי בישראל, הקונסוליה הכללית הצרפתית בירושלים והמכון הצרפתי בירושלים, בשיתוף עם אזור אוברן-רון-אלפ  וחברות אשר יציגו את מוצריהן מהאזור, ועוד שורה ארוכה של גופים.

במיוחד לשבוע זה תגיע משלחת של 18 שפים צרפתים, כולל שף קונדיטור מאסטר, כולם מאזור אוברן-רון-אלפ. ביניהם שפים הנושאים את עיטור אגודת המצנפות הלבנות של העיר ליון, ושפים נושאי עיטור  "מסעדות בושון המסורתיות של ליון"שמייצגים את הקולינריה המסורתית של העיר השלישית בגודלה בצרפת. משלחת השפים תגיע לתל אביב, חיפה, ירושלים, באר שבע, זיכרון יעקב, נצרת וטבריה, ותעבוד בצמוד לשפים ישראלים מהמסעדות המובחרות ביותר. בתאריכים 10, 11 ו -12 בפברואר הם יבשלו ויכינו תפריט קולינרי מיוחד ומנות גורמה לסועדים הישראלים שיתוודעו כך  לקולינריה הצרפתית בכלל, ולמטבח המסורתי של אזור אוברן-רון-אלפ הנחשב לאזור הקולינריה המוביל בצרפת. המסעדות נבחרו בזכות איכותן ומקוריות המטבח המוצע בהן, ומגוון המנות שלהן. גם מסעדות כשרות משתתפות בשבוע זה, כך שהקולינריה הצרפתית נגישה לכולם. ניתן להזמין שולחן כאן.

Joseph Viola© Julien Bouvier
Joseph Viola© Julien Bouvier

אריק דנון, שגריר צרפת בישראל, יזמין ביום ראשון 9.2 לאירוע מיוחד בבית שגריר צרפת ביפו לערב פתיחת  SO FRENCH SO FOOD 2020, בו יציג את השפים הצרפתים והישראלים המשתתפים באירוע. בערב זה ישתתפ גם נציגי אזור אוברן-רון-אלפ ונציגי השותפים והחברות הלוקחות חלק באירוע.

את פירוט האירועים המרשימים הרבים ראו כאן ובדף הפייסבוק

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר