fbpx

AGADIR EMBASSY: שגרירות מקונספט אחר

אחרי שאגאדיר הצליחו להרגיל אותנו לאכול המבורגר ולשלם עבורו מחיר גבוה יחסית, הם מבקשים לשנות אותנו מחדש. לשמחתנו, שף אלי פינסלר מוכיח שכדאי להשתנות
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

אם אתם תל-אביביים וחובבי בשר, אתם מכירים את רשת אגאדיר. הידועה בעיקר בזכות ההמבורגרים שלה, כמו גם בזכות העובדה כי היא הייתה אחת מהראשונות בארץ שהפכו את ההמבורגר – האיכותי – ללב ליבו של הקונספט לפיו  היא פועלת.

כל זה משתנה בתקופה האחרונה, לאחר הפתיחה של הסניף ברחוב בן יהודה בתל אביב, שקיבל את השם AGADIR EMBASSY. ההבדל טמון, שוב, בקונספט: השף אלי פינסלר, לשעבר השף הראשי של לופטהנזה העולמית והשף התפעולי של גורדון רמזי, הופך את הסניף למסעדת בראסרי.

ההשקה של המנות החדשות לקראת הקיץ, הייתה עבורנו תירוץ הולם לבחון מקרוב את התפריט החדש של AGADIR EMBASSY.
אז מה יש כאן? תפריט המנות הראשונות נע בין מנות קלאסיות, כגון קרפצ'יו בקר (39 ₪) ופוקאצ'ה עם שמן זית (19 ₪), לבין מנות ייחודיות יותר, דוגמת טרטר בקר עם אבוקדו (42 ₪) או בוריק עם טחינה וסלט עגבניות, בצל וכוסברה (29 ₪).

לזכותו של פינסלר ייאמר, שגם מנות קלאסיות זוכות כאן לטוויסט: הקרפצ'יו מגיע נטול לחם ועם חתיכות ארטישוק צלויות, ואילו הפוקאצ'ה מגיעה עם זרעי עגבניה וטחינה. המנות המיוחדות יותר אכן ראויות: הטרטר משלב בתוכו אבוקדו, בצל וצ'ילי, ואם אתם אוהבים בשר נא, תתענגו על המנה הזו. הבוריק – שקצת התרחק מהבוריק הטורקי הקלאסי – מגיע עם ביצים עלומות בתוכו. בכל המקרים ניכרת הקפדה על חומרי גלם טובים והכנה מדוקדקת, למעט הבוריק שהיה מעט שמנוני לטעמנו.

אחרי חלק מהמנות הראשונות מציג התפריט את מנות הביניים, מעין הכלאה פחות שכיחה, המדגישה בעקיפין כי המלך כאן הוא – עדיין – ההמבורגר. חלק זה כולל מנות דוגמת שרימפס טמפורה, מנה יפה של חמישה שרימפסים טריים בטמפורה מיוחדת, המוגשים עם רוטב טרטר מדויק; וסלט סלק ופטה מהטובים שטעמנו, עם שילוב בין גבינה מצוינת לסלק אפוי. זו מנה יפה לעין וטעימה לחך, ששווה כל שקל (52 ₪). אפשרות אחרת בחלק זה של התפריט היא סינטה צרובה מפרה מבכירה – פרה שהמליטה פעם אחת בלבד, שעל הצלחת היא התגלתה כאיכותית ועשויה כהלכה, גם אם רוטב סויה-ג'ינג'ר-צנון היה מלוח מדי (69 ₪).

המנות הללו אכן מצדיקות את התואר 'מנת ביניים' – אפשר לשבוע מהן אם אינכם רעבים מדי, ואפשר ליהנות מהן רגע לפני ההמבורגר, אם אתם רעבים יותר.
גם בחלק זה של התפריט יש שינוי: ההמבורגר מגיע במשקל של 250 גרם (49 ₪) – או בשלישייה, חמישייה או שביעייה של המבורגרים (59-119 ₪), 80 גרם כל אחד. הבשר אמור להיות טוב יותר בהשוואה לזה של שאר סניפי הרשת, אם כי אנו התקשינו לשים לב להבדל – אנו אוהבים את ההמבורגר של אגאדיר בכל הסניפים.

בכל הקשור לקינוחים, החידוש היחיד הוא סופלה שוקולד עם גלידת וניל (31 ₪). מנה קלאסית המגיעה כאן עם גלידת וניל מהטובות שטעמנו, עם שמנת והרבה וניל, בצד סופלה משובח עם גאנש לא מתוק מדי.

אחרי שאגאדיר הצליחו להרגיל אותנו לאכול המבורגר ולשלם עבורו מחיר גבוה יחסית, הם מבקשים לשנות אותנו מחדש. לשמחתנו, פינסלר מוכיח שכדאי להשתנות.

AGADIR EMBASSY
רח' בן יהודה 120 ת"א
טל. 03-5278095
א'-שבת 9:00-2:00

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה