Cibreo בפירנצה: מאכלים טוסקניים עם טוויסט

אם אתם מחפשים בפירנצה מסעדת פסטה – צ'יבראו (Cibreo) היא לא מסעדה בשבילכם.
אם אתם מוכנים להתנסות במאכלים טוסקניים שעברו טוויסט יצירתי של השף ובעל המסעדה פביו פיצ'י (הרחבה עליו בהמשך), לא לקרוא את התפריט אלא לשמוע אותו ממנהלת ההגשה כריסטינה (חצי איטלקיה, חצי פינית) המתיישבת לידכם על כיסא אותו היא מושכת מהשולחן הסמוך, לשיחת היכרות עם התפריט – ובעיקר ליהנות ביותר מערב במסעדה שאוהבת את אורחיה ופשוט מפנקת אותם; הזמינו מקום לארוחה בצ'יבראו.

הושיבו אותנו ליד המטבח. יש הנעלבים מכך. אנחנו דווקא שמחנו לעקוב אחרי ההתרחשות של השף וצוותו.
בעל המסעדה והשף פביו פיצ'י בעל המראה הבוהמי – שיער כסוף ארוך וזקן מטופח – הוא בבירור אדם בעל לב רחב ומעוף. כל בניו עובדים במסעדה בתפקידי בישול והגשה, כולל בן חריג שעובד במטבח ומתרפק על אבא בלי בושה – כשהוא נענה באהבה.
פיצי' השתלט על מתחם שלם תחת המותג צ'יבראו – באיטלקית גם מושג של חברותא, וגם שם של מאכל מחלקים פנימיים – והקים את המסעדה, לצידה מסעדה פשוטה יותר (טראטוריה), בית קפה, ואפילו תאטרון.

כריסטינה הערנית החלה את האינטראקציה איתנו כאשר קיבלנו את המים המינרליים המוגזים ורחרחנו את הכוסות עקב ריח לא נעים שעלה מהמים. היא הגיעה, בדקה, לא בדיוק השתכנעה,אך מיד הוחלפו הבקבוק והכוסות. צל"ש.
כאמור, בצ'יברו לא תקבלו תפריט מודפס, אך תקבלו תפריטון המודיע לכם שמחיר מנה ראשונה 18 יורו, מנה עיקרית ותוספות 34 יורו, קינוחים 12 יורו, מים מינרליים 4 יורו, וקפה 3 יורו.

לאחר שיחת קביעת התפריט עם כריסטינה החלו המתאבנים לזרום לשולחן, כאשר מי שמגיש אותם גם הוא בנו של בעל הבית: צלחת עם קיש אישי קטן וצלוחיות עם קישואים, מוס עגבניות חריף, קלמרי, לחמניות טריות.

מרוב התלבטויות זכינו בפרץ נדיבות ראשון של צ'יבראו: כריסטינה החליטה לתגבר את מרק הפלפלים הצהובים (מנה מפורסמת של המסעדה) ומרקי הדגים שהזמנו, עם צוואר עוף ממולא – עוד מנת דגל של המסעדה, המוגשת כשעל הצלחת גם ראש התרנגולת.
הוצואר הממולא אינו דומה בתכולתו ל"אלזלה" שסבא בני היה מכין לנו, אלא יותר לנקניקיה דחוסה – אך המחווה נאה ביותר.
המרקים זכו לשבחים: מרק הפלפלים הצהובים המעוטר בציור של שמן זית, ומרקי הדגים החריפים עם דגים טחונים בהם.

בנושא המנות העיקריות יש לצ'יבראו גישה מעניינת: רוב מנות הבשר והדג העיקריות, למעט מוח ויונה ממולאת, מוגשות בטמפרטורת החדר או קרות.
י' שהזמין מוח – כאן הוא מבושל כשהוא מתובל באגוז מוסקט בתוך נייר אלומיניום – זכה מכריסטינה לתגבורת של יונה ממולאת בפירות יבשים, על חשבון הבית, מאחר ולא הייתה בטוחה בכך שייהנה ממנת המוח. הוא דווקא נהנה מאוד. היונה הממולאת מנותחת ליד השולחן ע"י בנו של השף, ובינתיים כריסטינה פותחת עבור ד' נייר אלומיניום העוטף פטריות פורצ'יני שהוכנו בתנור, בוזקת עליהן קערית שעועית לבנה, בוצעת עצם ארוכה שאינה אלא בצק אפוי, ומפזרת על הפטריות והשעועית.
ד' השניה מקבלת מנה הנקראת וילו טונטו: פרוסות עגל קרו ועליהן רוטב עשוי עם דג טונה טרי (נחזור לעלילות מנה זאת בסוף – מובטח). מנה רביעית היא קרפצ'יו של דג סיבאס ועליו ריבועי סלרי זעירים.
כתוספות למנות קיבלנו שעועית ירוקה, קוביות סלק עם תפוחי אדמה, ותפוחי אדמה עם עגבניות.

לקינוחים קיבלנו עוגת שוקולד דקה נטולת קמח – פצצת שוקולד טהורה, ועוגה עם פירות יער – לכשעצמה לא מתוקה, אך שוחה בסירופ מתוק של הפרי. ברוח המסעדה: ד' שלא רצתה קינוח קיבלה על חשבון הבית עוגת מרנג מעולה. הקינוחים משובחים, וזאת שלא רצתה קינוח וקיבלה את המרנג, אמרה: הם יודעים למה הם מתעקשים.

מכיוון שקצת נמאס לנו משבוע של יינות קיאנטי, שהענב הדומיננטי בהם הוא הסנג'ובזה, בחרנו בהמלצת הסומלייה ב- Le Maacchiole Bolgheri משנת 2004: 30% סנג'ובזה (לעומת כ- 85% בקיאנטי), 30% קברנה פרנק, ו- 40% מרלו. יין טוב (38 יורו).

לקפה והתה הגענו עם דעות חלוקות: השירות והיחס מקסימים, אך האוכל לוקח את המסורתי והכניס חדשנות ויצירתיות. י' שמבין באוכל בכלל וגם באוכל איטלקי וטוסקני (בוגר קורס בישול באזור) תוהה האם זה ימשך לאורך זמן. נראה כי אנשי פירנצה הם אלה שיחליטו, כי התיירים מתחלפים – והם נשארים.

עוד לא גמרנו. אני חייב לחזור אל מנת העגל עם רוטב הטונה – וילו טונטו. מכיוון שד' לא בדיוק נהנתה מהמנה המוגשת, כזכור, בטמפרטורת החדר ולא חמה, היא השאירה אותה ברובה. שאלה מנומסת של "האם זה לא טעים לך?", לא סיפקה את כריסטינה.
עובדה: מנה זאת לא חויבה בחשבון.
עוד הוכחה לכך שצ'יבראו היא מסעדה מיוחדת במינה.

אולי לא האוכל הגדול ביותר – אבל מסעדה מיוחדת שהארוחה בה הופכת לחוויה ובילוי. מומלץ.
המחיר לארבעה: 268 יורו.

Cibreo
Via A. Del Verrocchio 8/R
Firenze
Tel. 00-39-055-2341100






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה