DE CÔTÉ – זה לא ליד אלא בול!

ניחוחות ומראות המטבח הפתוח הקסימו לנו את הרגעים וקירבו אלינו את העונג והשלווה". צילום מדף הפייסבוק
המסעדה החדשה DE CÔTÉ (דֶּה קוֹטֶה – ליד, בצרפתית) ממוקמת בקומה השנייה של קניון 'מוֹל זיכרון' שבזיכרון יעקב. המסעדה מעוצבת בסטייל קפדני אך לא מהודק מדי, מוזיקה זורמת ותאורה חמה ונמוכה

רוחות קצת קרירות התחילו לבוא עלינו לטובה בשעות הערב, מה שמסמל עבורי את בוא החגים. שם הכול לבן וחגיגי. אלה הן רוחות שקשה לפספס  – לא חמות מדי ולא קרות מדי; הן בול! יש להן ממש גוון ייחודי, ואפילו מרקם שלא ניתן לפספס.

וכאשר רוצים לחזק את ההרגשה, ניתן לנוע על רצועת החוף – איזה חוף? כביש החוף. את הנסיעות היומיות שלי לכיוון המרכז אני משתדל לעשות עליו, על הכביש המיוחד הזה שמביא עמו המון ולא רק פקקים, ועליו נמצאים אוצרות – אחד מהם היא המסעדה החדשה DE CÔTÉ (דֶּה קוֹטֶה – ליד, בצרפתית) בקומה השנייה של קניון 'מוֹל זיכרון' שבזיכרון יעקב, ליד הכביש.

הגענו למתחם שניים, שלא נראים כך אך אוהבים לאכול, וכמובן להעריך את הקולינריה. המסעדה מעוצבת בסטייל קפדני אך לא מהודק מדי, מוזיקה זורמת ותאורה חמה ונמוכה.

צילום כפיר גליקו

הארוחה נפתחה בלחם לבן דגנים, חמאה חומה, מוס חציל, שמן זית ובלסמי. הלחם היה מעולה, פרוס גס, עם מטבלים מאזנים ומאוזנים (27 ₪).

צילום כפיר גליקו

לצד הלחם הוגשה לנו צלחת פלפלים חריפים קלויים עם סלט שיפקה, סחוג ירוק, צ'ילי אדום וקונפי שום (29 ₪). בגדול, עבורי ולמרות שאני לא חסיד גלוטן, כאן אפשר לעצור – יש כאן בעצם כל מה שצריך לפתיחת ארוחה שכזו.

ניחוחות ומראות המטבח הפתוח הקסימו לנו את הרגעים, קירבו אלינו את העונג והשלווה, ועימה הגיע אלינו בקבוק 'מסע ישראלי לבן' של יקב ויתקין – חד, ארומטי, עם מורכבות אלגנטית (159 ₪).

צילום עוז אוחיון

חווינו מנה מדהימה של פרלינים פטה כבד – פטה כבד עטוף שוקולד תות וריבת תותים מופלאה. טקסטורה ממכרת של מריר ומתוק, עם ליטוף ניחוחות וטעמים פירותיים של תותים בשלים (59 ₪).

קרפצ'יו פילה בקר – עם שמן זית ובלסמי מצומצם, עליו הונחו בקפידה גרידת לימון ליים, פרמז'ן וטוסטונים. איכות חומר הגלם ואף עוביו האחיד מהמרכז לקצוות, בישרו לנו על הקפדה רבה בחוקי המשחק, שמצליחים לייצב מסעדה מעבר לגבולות ההיגיון (63 ₪).

צילום כפיר גליקו

קרפצ'יו דג ים – משובץ בפלפלים חריפים, בצל סגול, מלפפונים, זרעי עגבנייה ויוזו. שוב מנה מנצחת ללא עוררין, עם שילוב טעמים נכון ומדויק. נראה שכול תוספת מרכיב ומרכיב, רק חיזקה את זה עליו היא ישבה. ממש כמו פסיפס טעמים שדרש בזיקת יוזו (האתרוג היפני), שבעצם סגר כל תובנה והארה נוספת (69 ₪)

צילום עוז אוחיון
צילום עוז אוחיון

מנה נוספת מהראשונות הייתה סשימי טונה אדומה – עם מלפפון וסלרי, בצלצלי שאלוט, שמן אבוקדו וקרם פרש, משובץ בסלסת שזיפים – אחד הדברים הנכונים שפגשתי לאחרונה. המנה מרהיבה ביופייה ובכלי שהוגשה לנו, צבע הטונה ורדרד בוהק עם טעמי ים עדינים. זו מנה שהפצירה בנו הסועדים לקחת אותה כמסע שלם בזמן, ואפילו להעז לאכול אותה בכף עם כל המרכיבים יחד (69 ₪).

עוד כוס שנמזגת, עוד ועוד רק משבחים את הסיפור שיש כאן להציע.

צילום כפיר גליקו

המשכנו לריזוטו ירוקים עם אפונה ואספרגוס על קרם תרד – איזון מושלם, ומרקם מושלם של ריזוטו שבושל בדיוק במידה הנכונה. תוספת הירוקים למנה גרמה לה להיות עשירה יותר מסך כל חלקיה. מעבר לגוון הירקרק שהגיע מחליטת האספרגוס והאפונה, ניתן היה להבחין גם בנוזלים שהשתחררו בעת הבישול והעניקו רכות וטעמים עשבוניים ממכרים (49 ₪).

צילום עוז אוחיון

את הארוחה ליוו שני קוקטיילים ייחודיים לדה קוטה: Bitter Together – אפרול, קאסאמיגוס בלנקו, אשכולית אדומה, למון גראס ותבלינים (52 ₪), ו- Fanci Smash – טנקרי, למון גראס, מלפפון ובזיליקום צבעוני (49 ₪).

צילום כפיר גליקו

עת לרוח ועת למתוק שבה. לקראת סיום הוגשה לנו "עוגת גבינה של פעם", כך הם קוראים לה ובהחלט מגיע לה שם של כבוד. גבינה דחוסה ומלאה בכול שטוב, במרקם חלק על תחתית רטובה ואחידה בטעמים של אגוז וקרמל . יש כאן הבנה מעולה של מרכיבים נפרדים ומאוחדים, קינוח שבהחלט מחזיר אל העבר, אל "פעם" (49 ₪).

צילום כפיר גליקו

לסיכומה של חוויה אוסיף ואומר לצוות DE CÔTÉ היקרים: דבקו במטרה. שום דבר בעולם לא יכול להחליף עקשנות. לא כישרון – אין דבר נפוץ יותר מאנשים מוכשרים ולא מצליחים; גם לא גאונות – העולם מלא במשכילים כושלים. התעקשות ונחישות הן בעלות כוח בלתי מוגבל (ריי קרוק).

המשיכו להתעקש בלי סוף להפצת האור והבשורה שלכם. אני בטוח שכך תחוו אתם תחילה את עצמכם ואת המסע שבכם, וכך גם אותנו הלקוחות הנאמנים.

 DE CÔTÉ – קניון מול זיכרון קומה 2, 04-8160666. ראשון- חמישי 12:00-17:00, 18:00-23:00. שישי-שבת 12:00-23:00

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר