Dylan's Art Café: מטבח מקורי אומנות

בתי קפה קיימים בתל אביב בעשרות אם לא במאות. התחרות מחייבת מהבעלים לחדש ולגוון כדי למשוך את הקהל, ורק מעטים מצליחים לעשות זאת. השאר, יש להודות בצער, שורדים בקושי או מתחלפים.

בתוך המציאות הזו בולט בית הקפה Dylan's Art Café, אשר נפתח לפני מספר חודשים ברחוב פרישמן קרוב לבן יהודה בתל אביב. כיאה למיקום – אזור משופע בגלריות וחנויות עתיקות, נפתח המקום על בסיס קונספט המשלב בין בית קפה לאומנות.

איך זה קורה? מצד אחד מציע המקום שלושה חללים לישיבה, שניים ממוזגים והשלישי בגינה האחורית של הבניין, עם אווירה נעימה ומזמינה ותפריט אוכל מעניין (אליו נגיע מיד). מצד שני, על הקירות תלויות תמונות של אומנים שונים כמו גם מספר מצומצם יותר של פסלים המפוזרים בחלל. כולם מעניקים למקום מראה ייחודי – ואת כולם ניתן לרכוש ישירות מהאומן, כאשר בית הקפה אינו לוקח עמלת תיווך. בנוסף, התערוכה מתחלפת כל העת ואומנים מוזמנים לפנות לבית הקפה ולעניין אותם באפשרות להציג בו את היצירות שלהם.

המקום הוא שיתוף פעולה של סער גולן (41), איש שוק ההון ופיננסים שהחליט לעזוב את התחום, ורועי ליבפלד (29), בשלן מוכשר שמתעסק בתחום האוכל כבר מגיל צעיר.
רועי חתום על התפריט המצליח לצאת מהשבלונות של בתי הקפה בתל אביב. תמצאו כאן השפעות מהמטבח הוונצואליאני עליו גדל רועי, בדמות מנות כגון ארפאס, כלומר פיתות תירס וונצואלייניות הנראות יותר כמו לחמניות המבורגר, ממולאות בתבשיל שעועית שחורה, בשר טחון וגוואקמולי, והכל מוגש בליווי סלט עגבניות וצ'ילי. זו מנה מיוחדת וטעימה מאוד המוגשת כמנה ראשונה או עיקרית (25/58 ₪).

מנה נוספת, שהייתה חלק מתפריט הספיישלים, היא פלאפל כרובית וברוקולי. מדובר במנה של שלושה כדורי ברוקולי, כרובית ויוגרט, רכים וטעימים במיוחד, המוגשים בתוך ציזיקי קריר העשוי כהלכה (26 ₪).

בעיקריות ניסינו שתי מנות. פילה דג טרי היה באותו היום של דג בס מהים התיכון, המוגש עם רוטב חמאת שום, קונפי ופפריקה, עגבניות שרי מיובשות ופלפל יבש חלוט, עם ניוקי טרי, פטרוזיליה ובצל ירוק. החיבור בין הדג לניוקי – טובים ככל שהם היו – לא הסתדר לנו, מה עוד שאנו נמצאים בעונה חמה בה ניוקי מתאימים פחות. מלבד זאת, הדג עצמו לא היה עשוי כהלכה (68 ₪).

אל מול זה אהבנו מאוד את מנת הנקניקיות האיריות. התקשינו להבין מה אירי בנקניקיות הללו – אולי מפני שמעולם לא אכלנו נקניקיות באירלנד, אבל אהבנו את שתי הנקניקיות הבשרניות משילוב של בשר עגל וכבש, המוגשות עם פירה טעים בעל מרקם מעט גושי, בצל חרוך וסלט שורשים פיקנטי (54 ₪).

למרות קיומו של תפריט קינוחים צנוע, החלטנו בשלב הזה, מלאים עד אפס מקום, לסיים את הארוחה. יצאנו מסופקים מאוד; הדג אמנם אכזב אותנו אך החוויה הכוללת היתה טובה מאוד. זהו מקום עם קונספט מקורי ואוכל מיוחד, שגם אם יש לו עוד מה ללמוד, מציע אפשרות שונה ומומלצת בתל אביב, והכל במחיר נוח כיס.

Dylan's Art Café
רח' פרישמן 20 תל-אביב
טל. 03-5221168
א'-ו' 8:00-23:00, שבת 9:00-23:00

צילום רפי אליהו






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה