Gevrey Chambertin בטעימת יולו 123

יינות ג'ברי שמברטין מאופיינים בצבע מאוד כהה ועמוק, ארומות של פירות אדומים בשלים, תבלינים עדינים ומתקתקים, ניחוחות כמהין, עור, פרווה ובשר ציד

מפת Gevrey Chambertin - תשעה סוגי יינות Grand cru, ו-26 סוגי Premier cru
מפת Gevrey Chambertin - תשעה סוגי יינות Grand cru, ו-26 סוגי Premier cru

ג'ברי שמברטין (Gevrey Chambertin) הוא כפר הנמצא בחלק הצפוני של הבורגון, באזור היין Cotes de Nuit, כ- 14 ק"מ דרומית לעיר דיז'ון. זהו כפר של כורמים, ובו חלקות של  9 סוגי יינות Grand cru, ו- 26 סוגי Premier cru. יינות ג'ברי שמברטין, על טהרת הפינו נואר, מאופיינים בצבע מאוד כהה ועמוק (בשונה מיינות בורגון להם אנו רגילים, הלובשים שמלה אדומה בהירה בדרך כלל), ארומות של פירות אדומים בשלים, תבלינים עדינים ומתקתקים, ניחוחות כמהין, עור, פרווה ובשר ציד. היינות בדרך כלל מאסיביים, ועם זאת קטיפתיים. בנוסף הם מתאפיינים באורך חיים מרשים.

יינות ג'ברי שמברטין מאופיינים בצבע מאוד כהה ועמוק
יינות ג'ברי שמברטין מאופיינים בצבע מאוד כהה ועמוק

לצד מגוון יינות ג'ברי שמברטין שזכינו לפגוש בערב זה של מועדון יולו (YOLO), פגשנו בקבוק שאבלי (לבן) מקסים, ובקבוק Clos de Vougeot מעולה – יין שגם כן מגיע מאזור Cotes de Nuit. יקשה עלי להעביר את כל טעמי הערב, ובפרט כשלצד היינות זכינו במגוון מנות דוגמת סלט ברווז, עגל חלב צרפתי רך ועדין וקינוחים מרשימים, אבל לפחות אנסה להעביר חלק מרשמינו.

בפה - חמיצות נעימה, טעמי פרי הדר, סוויטי עם גוון סוב-טרופי
בפה – חמיצות נעימה, טעמי פרי הדר, סוויטי עם גוון סוב-טרופי

Dom. d'Henri Chablis Heritage Fourchaume 1er cru 2012

יקב קטן יחסית בבעלות משפחת לארוש. אפלסיון Fourchaume היא מלב אזור שאבלי. היין לבן, כמובן על טהרת השרדונה. רשמי טעימה – צבע קש בהיר מאוד. אף עדין, פרחוני, לימוני. בפה – חמיצות נעימה, טעמי פרי הדר, סוויטי עם גוון סוב-טרופי. יין מינרלי, גוף בינוני, אלגנטי, עם סיומת ארוכה. נעים מאוד לשתייה. ציון יולו – 15.2 (90). מחירו 200 ₪.

Dom. Serafin, Gevrey Chambertin 2011

היקב הוקם ע"י מהגר פולני, שהגיע לאזור טרם מלחמת העולם השנייה. הבן, כריסטיאן, ירש את האחוזה ב- 1988, ומייצר את מגוון היינות בהתאם למגוון חלקות הכרמים שלהם. רשמי טעימה – צבע אדום כהה נוטה לסגול. אף פירותי עשיר ונעים, עם ניחוחות אדמה ופטריות. בפה – פרי אדום מתובל, טעם מעט קלוי. חמיצות מעודנת, ומרירות רבה יחסית הפוגעת מעט בהנאה ממנו. גוף קל עד בינוני. היין מחוספס, והטאנינים גסים ונותנים תחושה של חרצני ענבים. ציון יולו – 14.5 (89). מחירו 270 ₪.

יין מורכב ואלגנטי, הסיומת ארוכה ונעימה
יין מורכב ואלגנטי, הסיומת ארוכה ונעימה

Dom. Serafinת Gevrey Chambertin , Corbeaux 1er cru, 2005

ג'נסיס רובינסון נתנה לו ציון 16.5. גם אנחנו, וגם מחירו בהתאם. צבעו בין סגול לשחור. אף עשיר, פירותי, ועם נופך של עור ואדמה משולב בניחוח סיגליות. בפה – פירות אדומים ושחורים, חמיצות טובה, גוף בינוני. יין מורכב ואלגנטי, הסיומת ארוכה ונעימה. אהבנו. ציון יולו 16.5 (93). מחירו 620 ₪.

Dom. Serafin, Gevrey Chambertin, Corbeaux 1er cru 2001

התקדמנו בגיל (או חזרנו לאחור, בהתאם לנקודת ההשקפה). רשמי טעימה – המראה דומה. האף פחות מרשים. מופיע ממד של עשבוניות באף. היין פחות הרמוני, החמיצות בולטת, והוא יותר "נשכני". פחות מורכב מקודמו, ויותר אלכוהולי. יין איכותי, אבל במצב פחות טוב מקודמו. ציון יולו – 15.6 (91). מחירו 520 ₪.

Dom. Trapet, Chambertin, Grand cru 2004

למשפחה זו יש שלוש חלקות שמברטין. הראשונה נרכשה ע"י בן המשפחה ארתור טראפה ב- 1919. כמובן שיש למשפחה חלקות נוספות על חלקות השמברטין. רשמי טעימה – צבע סגול כהה, מעט עכור. אף עשיר ומלא נוכחות. היין פירותי, חמיצותו נעימה. מרירות מאוד עדינה התורמת לתחושה הטובה שהוא נותן. יין עשיר עם טאנינים רכים. נעים לשתייה. סיומת ארוכה ונעימה. חלקנו אהבו אותו קצת פחות. ציון יולו – 15.6 (91). מחירו בחו"ל כ- 170 אירו.

יין איכותי למרות גילו המופלג יחסית. בכל זאת 22 שנה
יין איכותי למרות גילו המופלג יחסית. בכל זאת 22 שנה

Maison Roche de Bellene, Clos de Vougeot Grand Cru 1994

יין איכותי למרות גילו המופלג יחסית. בכל זאת 22 שנה, ונכון לתת לו כבוד. פירות יער מתובלים ועטופים בניחוחות פרחים. היין עדיין רענן, עם טאנינים רכים. חמיצות טובה. סיומת ארוכה. עגול וקטיפתי. מרשים. ציון יולו – 16.1 (92). מחירו 690 ₪.

ללא ספק דוגמאות טובות ומרשימות מאזור הבורגון. נהנינו.

מה זה YOLO?

YOLO – you only live once – הוא מועדון חברים חובבי יין אותו הקמנו בשנת 2004. כולנו חובבי יין ותיקים, אשר החלטנו ליהנות יחדיו מהתחביב המשותף. אנו מתכנסים לערב יין ואוכל מדי יום ה' האחרון בחודש בביתו של חבר מועדון ולפי תכנית שנתית קבועה מראש, בכ- 10 מפגשים שנתיים. המארח קובע את תכנית הערב ורוכש היינות. נוהגים לטעום כ- 7-8 יינות שונים בערב, לכתוב ההתרשמות מהיין בטבלאות מוכנות ולתת ציון, על בסיס 20. כל יין נטעם, והחברים מציגים בעל פה כל אחד בתורו את דעתם ואת הציון. ממוצע הציונים נרשם ומתועד.

המטרות אותן קבענו לעצמנו – ליהנות, להכיר יינות שונים מהארץ ומהעולם, ברמותיהם השונות, ללמוד ולהעמיק בתחום היין ולגלות בו גילויים חדשים, וכאמור ליהנות מהערב המשותף. לכן אנו גם נוהגים לעיתים לגוון ע"י שילובו של בעל מקצוע מתחום היין, ובביקורים משותפים ביקבים ובטעימות. אנו מחווים דעתנו על היינות בפרמטרים המוכרים ובהתייחסות רצינית, אבל אנו מייחסים החשיבות קודם כול לאווירה המיוחדת שיצרנו, ולחוויה הכוללת של שתיית יין בחברותא ובלוויית אוכל מתאים, שגם הוא זוכה לתשומת לב מדי מפגש.

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה