HFA – המראה לארוחה עם טאץ' מולקולרי בחיפה

שילוב של מטבח צרפתי מולקולרי עם השפעות מזרח תיכון נשמע מפתיע ומאתגר. צילום מדף הפייסבוק
הקונספט של HFA הוא של מסעדה אירופאית (מטבח צרפתי ברובו) עם שילוב טכניקות מולקולריות בכול התפריט על ידי השף שחר דבח

בעבר אלה היו שמועות, ועכשיו זה כבר אמיתי: העיר התחתית של חיפה לא מפסיקה להתפתח, ומובילה אליה קהלים רבים ומגוונים שחושקים בנופים, אתרי תיירות ועסקים, וכמו בעסקים, חייבת להיות גם קולינריה טובה ליד.אחד האנשים שזיהה את זה היה ד"ר אלכסנדר שמרקביץ, איש עסקים יהודי המתגורר ברוסיה, שיש לו חזון מאוד פשוט – להחיות את העיר התחתית, ויש לו בהחלט מה להציע.

צילום מדף הפייסבוק
צילום מדף הפייסבוק

הקונספט של HFA (גם הקוד הבינלאומי לשדה התעופה הקטן של חיפה), הוא זה של מסעדה אירופאית (מטבח צרפתי ברובו), עם שילוב טכניקות מולקולריות בכול התפריט, על ידי השף המוביל והמוכשר – שחר דבח. זוהר נווה, נציג הבעלים, מספר שבעבר המבנה שבה שוכנת המסעדה היה בניין משרדים ענקי וישן "שנגמרו לו החיים", וכאן בדיוק התחילו חיים חדשים. בהשקעה של יותר משלושה מיליון שקלים, קמה לה מסעדה למרגלות מלון הבוטיק דיאנה שגם הוא נבנה בהשקעה של עשרות מיליוני שקלים שעטפו את החזון – פיתוח התיירות והקולינריה בחיפה.

צילום אגמדיה
צילום אגמדיה

נחזור למתחם המסעדה שבנוי משני חללים גדולים שנותנים מענה ייחודי לסועדים. מצד אחד ישיבה במסעדה מעוצבת בקפידה, לצד קומת גלריה מרהיבה לאירועים פרטיים ועסקיים. אני חייב לציין כי עדיין לא נתקלתי בשילוב של מטבח צרפתי מולקולרי עם השפעות מזרח תיכון, אך זה בהחלט נשמע מפתיע ומאתגר. אז יצאנו ל"טיול בטוסקנה" עם יין ברברה שהוגש בדיוק במקום שצריך, ומבחר ברוסקטות שהוגשו על לחם כפרי עם מגוון תוספות מעניינות. מה שמיוחד בתפריט המסעדה זה שבוחרים עיקרית, ומקבלים "סיבוב ראשונה" מדליק. במידה ורוצים להזמין עוד מנה ראשונה היא תעלה לכם 45 ₪. זמן קצר חולף, ולשולחן מגיעה מנת החציל – חציל חממה שרוקן מתוכנו למען שילוב סלט חצילים מסורתי עם טחינה גולמית ופלפלים חריפים חתוכים דק דק. שילוב טעמים אותנטי ומנצח, עם שילוב קציפת טעמים מולקולרית אדומה ומגוון קרמים מהצומח בשלל צבעים.

צילום אגמדיה
צילום אגמדיה

משם המשכנו לריקוד ה"לוהט" של הכבדים. אני חייב לציין שהשמות מייצרים חוויה די מסקרנת מסביב לכול הסצנה הקולינרית. כבדי עוף מוקפצים בציר בקר עמוק עם שלל סוגי פטריות קראנצ'יות בסירופ מולין וסילאן, עליהם הוגשו "חלוקי נחל" – אחת הטכניקות של הבישול המולקולרי. התוצאה: פטה כבדי עוף עטוף בשוקולד מריר שחור ומתפצפץ בפה, במידה הנכונה, רך בטירוף -רחוק מלאכול אבנים (74 ₪).

צילום אגמדיה
צילום אגמדיה

בין המנות מספר לנו זובר בתשוקה רבה על הפוטנציאל מאחורי מפעל החיים הזה; על מקום שמשמש לפגישות עסקים או סתם קוקטייל על הדרך, על תפריטים משתנים ותפריט בר ססגוני, ועוד לא מעט מחשבות וחלומות לעתיד הקרוב. שילוב האלכוהול הייחודי באוכל, ואף הטכניקות המולקולריות, ממשיכים לבוא במגע עם כול המנות, וכך גם המנה העיקרית – "הצלע המושלם": שלישיית צלעות טלה על פלנצ'ה, ברוטב דרמבוי עם ביצת עין מולקולרית מקרם קוקוס ושוקולד, דמוית עין צהובה מתפצפצת, וכפלי מטוגן עם חנקן נוזלי. מנה מעולה וכייפית (156 ₪).

צילום אגמדיה
צילום אגמדיה

במהלך הארוחה אף שמענו שלאחרונה הגיע לסעוד במסעדה שגריר נפאל, ותוך כדי הארוחה שלנו  היה ניתן להבין שזה הלך הרוח כאן, היות והמקום משולב ברעיון עסקי וממוקד – תרבות לינה ואוכל מהמובילות בעיר, על טהרת הבוטיק שאינו מתפשר. סיימנו בעוד טכניקה מעניינת של קינוח בשלל צבעים, שכולל בתוכו קרמבו קפוא, שלל סוכריות צבעוניות ועוגת טארט אוורירית ומשלימה. נחמד לשמוע שהיו עוד הרבה הפתעות שלא נחשפנו אליהן מקוצר הקיבולת שלנו, שכללו קינוח קבוצתי בצורת שולחן ביליארד, דגים מיוחדים ממחלקת הים ועוד.

בקיצור, מחירים סבירים ואוירה אירופאית בשילוב בר ניו יורקי. בהחלט לוקיישן כדאי לבקר בו באירוע, ארוחה, פגישה עסקית או סתם קוקטייל שלא נתקלתם בו עדיין, וכמובן לעקוב אחריו. צפויות עוד הרבה התפתחויות מעניינות ומסקרנות במקום שכזה.

HFA – רח' הבנקים 5 חיפה, 079-9394900‏. א-ש 11:00 עד אחרון הלקוחות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר