La Lyonnaise – צרפת באשדוד

"לה-ליונז" היא פרי עבודתם של שני שותפים, חברים בלב ובנפש. יניב טל ושמשון איטח, שמוכרים באשדוד בשל ההצלחות שהביאו לעיר. למרות ועל אף גילם הצעיר (שניהם כבני 30) הם מנהלים רשת של בתי קפה ידועה ומצליחה, את קמפיו, ביסטרו מעוצב ומודרני

כשאומרים לאשדודי פטיסרי ובולנז'רי, הוא חושב ישר על "לה-ליונז" – רשת הקונדיטוריות באשדוד ההופכת את המילים הללו למציאות. הרשת מצטיינת בתפריט עשיר ומגוון של מתוקים, ולא מתפשרת על טכניקות קלאסיות קפדניות, וחומרי גלם אותנטיים ואיכותיים.

"לה-ליונז" היא פרי עבודתם של שני שותפים, חברים בלב ובנפש. יניב טל ושמשון איטח, שמוכרים באשדוד בשל ההצלחות שהביאו לעיר. למרות ועל אף גילם הצעיר (שניהם כבני 30) הם מנהלים רשת של בתי קפה ידועה ומצליחה, את קמפיו, ביסטרו מעוצב ומודרני.

לדברי טל: "השאיפה שלנו היא לשים את אשדוד על המפה, לעשות כאן את מה שעשו בראשל"צ לפני 5 שנים ובהרצליה לפני 10 שנים. בעיר שלנו יש הכל, וברמה הגבוהה ביותר. אין סיבה שתושבי אשדוד ירחיקו עד תל אביב כשאפשר לספק להם הכל כאן".

מאז שנת 1995 יוצרים ב"לה-ליונז" מדי בוקר ויטרינה עשירה של חטאים מתוקים: מאפי בוקר עשירים בחמאה, עוגות מוס מפתות, שלל עוגיות חמאה ביתיות. והפתעות נוספות.
ממש כמו בצרפת, הכל נעשה בעבודת יד, בשיטות קלאסיות שנהוגות מאז ועד היום בקונדיטוריות המובילות בעולם, וחומרי הגלם הם הטובים ביותר: שוקולד בלגי, מקלות וניל, חמאה צרפתית, שקדים ושמנת.

לרשת שלושה סניפים: הסניף הראשון נפתח ופועל כבר שש שנים ברחוב הבונים באזור התעשייה; הסניף השני נפתח באוקטובר 2005 בקניון הסיטי – אי של קפה ופינוקים קטנים; הסניף השלישי, במרכז החדש "סטאר סנטר", מציג השקעה שניכרת בפרטים הקטנים ועיצוב חדשני – שילוב של עץ, מראות גדולות וכורסאות רביצה מפנקות. במרכז הסניף ויטרינה גדולה, המציגה את התוצרת הטרייה. אפשר לבחור את המאפה שילווה ספל קפה משובח, או לבחור ולארוז, כדי להמשיך את החגיגה הצרפתית בבית, עם האנשים שאוהבים.

על שדרוג המוצרים שהתרחש בשנה האחרונה, אחראי שף קונדיטור אופיר בן חנוך. בן חנוך הגיע ל"לה ליונז" לאחר עבודה של שנתיים במסעדות ומאפיות עילית בפאריס, ולאחר עבודה של שנים מאחורי הקלעים במיטב המסעדות והקונדיטוריות בארץ. בן חנוך מנצח על מערך היצור של החברה ומפליא ליצור עוגות מושלמות, מאפים מדויקים וקינוחים מגרים וחושניים, ומציע קונדיטוריה שיונקת את סודותיה מהקונדיטוריה הצרפתית הקלאסית ללא פשרות וללא קיצורי דרך, תוך צעידה עם הזמן ושימוש בחוש הטעם המקומי.

מלבד מוצרי הקונדיטוריה האיכותיים, ניתן ליהנות בסניף שבמרכז "סטאר סנטר" ממבחר מאכלים – כריכים, סלטים, קישים, ארוחות בוקר עשירות, פסטות, ומיני מנות חמות כדוגמת קציצות זוקיני (33 ₪), סיגרים ממולאים בגבינה (32 ₪), בוריק פילו (27 ₪), והמבורגר פיטריות טריות, אגוזים וגבינת פרמזן (41 ₪). במקום גם מגוון קינוחים עשיר, הכולל מיל פיי עם תותי שדה בעונה, סופלה שוקולד, קרם ברולה, ועוד מבחר קינוחים ומוסים עשירים.

תפריט קינוחי רטרו ב"לה-ליונז"
תפריט קינוחי הרטרו החדש של רשת "לה-ליונז" מחזיר את הטועמים במנהרת הזמן, ומאפשר לחוות טעמים נוסטלגיים שהיו באופנה בשנות ה-80. דווקא בימים אלה, בהם הקונדיטוריה מתקדמת ביותר מבחינה טכנולוגית ומשתמשת בעקרונות מעולם הכימיה והפיזיקה כדי לשפר את המוצר הסופי, נותן התפריט הזדמנות להתרפק על הקינוחים המוכרים של פעם בביצוע עדכני ומדויק.
עלות כל יחידה גם היא רטרו למדי – 16 ₪ לקחת, או 19 ₪ לשבת.

מילפיי – שכבות של בצק עלים מתפצפץ וביניהן קרם פטיסייר של פעם, בלי קצפת בלי אבקת סוכר, עם זיגוג סוכר סמיך מעל.
נפוליאון תותי שדה – לצד המילפיי הוותיק ניצב אחיו הצעיר, בגירסה יותר מעודכנת: בצק עלים אפוי בקרמל, מפודר באבקת סוכר, הקרם הוא קרם וניל אוורירי, והמילוי הינו קולאז' של תותי שדה.
סברינה – בצק טורט שמרים טבול בסירופ של רום שחור ומעט קצפת טריה מעל.
עוגת גבינה פירורים – הרבה לפני עוגות מוס הגבינה- עם פירות היער ועם המסקרפונה, הייתה כאן עוגת הגבינה הזו, מועשרת בשמנת חמוצה, אפויה בתנור ומצופה בפירורי בצק חמאתי. שטרודל – פרוסות תפוח עץ עטופות בבצק וינאי מתוח ודקיק בניחוח חמאה וקינמון.
אקלייר – פחזניה מוארכת עשויה מבצק רבוך מבסיס חמאה, חלב וביצים. אקלייר מדויק לא נחצה לשניים כמו לחמנייה, אלא ממולא כמו בלון חלול, ורק לאחר הנגיסה הראשונה מסגיר את מה שהוא צופן בתוכו: קרם עשיר ואוורירי בטעמי מקלות וניל, קפה אספרסו או שוקולד מריר המתפרץ החוצה.


La Lyonnaise
ז'בוטינסקי 47 מתחם סטאר סנטר, אשדוד, 08-8566767
רח' הבונים 4, אשדוד, -08-8569878
קניון הסיטי, אשדוד, 08-8644505
פתוח א – ה 07:30 – 00:00, ו' 07:30 – עד כניסת שבת, מוצ"ש – עד חצות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר