Meat In & Out – לשיר עם הטלה

מסעדת Meat In & Out ממוקמת במרכז הכרמל. מקום של חיפה של פעם. רחובות שלא רואים יותר ובתים שלא בונים יותר. המסעדה, בשורת הבתים השנייה מהרחוב, מוחבאת קמעא.

בחוץ מחכה מלצר, בסבר פנים מזמין, למרות שדי קריר בחוץ, שישי בצהרים. מקום חדש עבורנו, מסתכלים מסביב, נראה שהמסעדה הייתה פעם בית מגורים שהותאם להיות מסעדה, ואכן קודם לכן פעלה כאן מסעדה בשם לולקה. אפילו אריחי הרצפה נראים מקוריים, מתחילת המאה הקודמת, וחלקם אף מעוטרים בקישוטים סימטריים יפהפיים.

בכניסה אולם סועדים מרכזי, כשמונה שולחנות. בצדו המטבח, חשוף לעיני כול. בחוץ איזור מתוחם עם גדר עץ דקורטיבית ומספר שולחנות גדול יותר ובר בצידו. רוב השולחנות תפוסים עם סוגים שונים של סועדים, דבר המעיד על מסעדה העונה לצרכים הקולינריים של רבים.
המקום עצמו משדר צניעות, של העובדים ושל המסעדה. תכונה שקצת חסרה במקומותינו. לאחר מכן ניווכח שאת כוחה מפגינה המסעדה באיכות המזון.

בקומה השנייה אולם VIP המכיל שולחן ל- 15 סועדים. בעת שהותנו שם ישבה סביב השולחן משפחה שחגגה אירוע כלשהו. בקומה זו גם מקום להכנת האוכל לפני הגיעו למטבח הבישול. במסעדה שני תנורי עישון. התנור בקומת המסעדה מוסק בעצי דובדבן, אבוקדו והדרים.

כשמציעים לנו לסמוך על טעם המסעדה, להישען לאחור ולסעוד לפי טעם מכיני האוכל, הניסיון מלמד אותנו שנצא עם חיוך על שפתותינו.

התחלנו עם כוס מרלו וחצי בירה Paulaner. את המרלו אנחנו אוהבים מימים ימימה, את הבירה לא הכרנו קודם, אך נהנינו מכל לגימה. כמובן שכמו תמיד אצלנו, שוש זוגתי  מכירה את המלצר יונתן, כך שהארוחה קיבלה צביון משפחתי, מה שגרם לה להיות אף טעימה יותר.

ב- Meat In & Out יש יינות לבנים ואדומים רבים, רובם מיקבים מרמת הגולן והגליל. כמובן שגם חלק מהבשר מרמת הגולן כך שהמסעדה היא פטריוט מקומי, עובדה המעודדת גם אותנו, תושבי הגליל.
למנה ראשונה הוגש סלמון מעושן על מצע לחם עם עלים ירוקים. זוגתי הייתה בקיץ האחרון במשך חודש בטורונטו שבקנדה, והיא מייד אמרה שהטעם המצוין של הסלמון המעושן מחזיר אותה לשם בגדול.
מנת הפתיחה השנייה הייתה קרפצ'ו סינטה אדום יפה עם משרה טעים, מתאים ומעוצב להפליא עם גבינה קשה, פטריות ועלים ירוקים. צירוף טעמים מדויק.

שלוש מנות עיקריות הגיעו לשולחננו. הראשונה, אנטריקוט רמת הגולן. הבשר חתוך במיוחד על פי הזמנה, מעושן במשך 21 ימים ורק אחר כך נצלה. טעם, צורה וצבע נפלאים. המנה השנייה הייתה קדירת טלה על מצע אורז, על פי הניתוח שלנו עם משמש וצימוקים. טעימה מקדרת הטלה על מצע אורז כמעט גרמה לי לשיר, רק הרחמים על שאר האורחים מנעו זאת ממני. ממש תענוג.
מנה שלישית עיקרית הייתה נוקאאוט: אסאדו. האסאדו מעושן, ואחר כך מוכנס שוב לתנור עטוף בשכבות נייר אלומיניום. באמת מעשה אומנות. נשארו מהאסאדו רק העצמות. הוא הזמין את זה על עצמו!
קינוחים היו שניים: קרם ברולה וענן שוקולד עם פקאן.

היינו במסעדה שעתיים בשישי זה בצהרים. היה טעים, נעים ונחמד, ולא כל כך רצינו לעזוב. התחלה מצוינת של סוף שבוע!

Meat In & Out
שדרות הנשיא 129 א' חיפה
טל. 04-8373222
כל השבוע, 12:00 עד אחרון הלקוחות






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה