Mia luce – האור שלי והיין של קובי

ביקרתי עם חבורתו של רונן פרלמוטר בכפר הרא"ה, שם ראינו יקב גראג' שמוקדם עדיין לדעת אן פניו מועדות, וגם יקב קטן אחר שקובי ארביב קורא לו האור שלי – Mia luce.
קובי ארביב, יקב מיא לוצ'ה
קובי ארביב עושה יין כבר שבע שנים כחלק מצוות הייננים של יקב רקאנטי. לפני כשלוש שנים החליט גם לעשות יין שהוא יהיה הקובע הבלעדי של אופי ותכונות היין, ושיהלום את כישוריו כיינן בלעדי, ומבלי לפגוע בפרנסתו ביקב רקאנטי.

תוך עבודה ביקב גדול, ועם ברכת הדרך של יקב רקאנטי, מצליח ארביב לשלב ולמצוא לעצמו את כמויות הענבים והאיכויות שהוא רוצה ליין שלו, וגם את הזמן המועט שנשאר בלילות הקצרים של עת הבציר ואחריו.
את היקב הקים קובי ארביב בעיר מגוריו אור עקיבא, כך שהוא ישן קרוב ליין, ויכול לדאוג בלילות להתפתחות היין בכיוון הרצוי לו.

אומר ארביב על שם היקב: "אור מסמל עבורי את האור שביצירה, את האומנות שביין". עד כה יצאו מהיקב שני יינות מבציר 2009, ובקרוב יהיה גם יין מ- 2010.
קובי מספר בדרכו הפיוטית: "בכל מדינה או איזור בעולם מייצרים יין בדרך שונה. רבות הדרכים לייצר יין, אך בכולן יצירתיות, ידע מקצועי ואיכות הענבים, הם המפתח ליצירת יין איכותי, כזה שלעתים אף יצליח לרגש אותנו וישאיר בנו זיכרונות של ריחו וטעמו.
היינות שלי מתאפיינים באלגנטיות מתוחכמת ובעוצמה מאופקת. חומצה טבעית מצוינת בליווי טאנינים רכים ומלטפים, יקנו ליין חיים ארוכים מעניינים ומורכבים".

אז טעמנו והתרשמנו:
Mia luce rosso 2009
בלנד של 96% ענבי מרלו מכרם יחיד בקדיתא שבגליל, בתוספת של 4% ענבי קריניאן הגדלים בכרם פרא וזנוח שאינו מושקה כלל, בדיר רפעת ע"י קיבוץ צרעה.
אומר ארביב: "המרלו הקר יחד עם מעט ענבי קריניאן המתאפיינים במזגם החם, יצרו יין מרגש וסוחף, עם ייחודיות המתבטאת בטביעת אצבע אישית".
מיין זה יוצרו רק 2,000 בקבוקים. היין שהה 10 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי חדשות. צבע היין אדום כהה ויפה. הארומה הפירותית מאוד מורגשת מיד. היין מתעגל בפה עם עקצוץ קל בסיומת, ויוצר הרגשה אלכוהולית יותר ממה שמראה המדידה של 13% אלכוהול.

Mia luce carignan 2009
יין שנוצר מענבי אותו כרם יחיד ובוגר של ענבי קריניאן הממוקם בדיר רפעת ע"י קיבוץ צרעה.
זהו יין מזן ומענבים לא נפוצים, והכרם הזנוח הזה משך את תשומת ליבו של קובי והוא נענה לאתגר לעשות ממנו יין מיוחד ואיכותי.
על כך מספר ארביב : "אופן התמודדות הגפן עם התנאים הקשים של חוסר מים, ללא מגע יד אדם, בהדליית הגביע עם יבול נמוך במיוחד, גרמה לאשכולות הענבים להשתרע על האדמה תוך רצון להתנתק מהזמורה, כשהם מלאים בים של ארומות וטעמים מרוכזים ועשירים, המאפיינים בדרך מיוחדת ויוצאת דופן את המוצר הסופי – יין זה".
היין היה בתסיסה שישה ימים בחבית, ובהמשך שהה עשרה חודשים באותן חביות עץ אלון.
היין בעל צבע אדום כהה מאד, עם מעט שמנוניות בשולי הכוס, ואילו בטעימה מיד מורגשת עוקצניות פראית על קצה הלשון, כמו של ענב פרא.

טעמנו גם את ה- Mia luce rosso 2010 שטרם בוקבק, ואכן זו הייתה טעימה מסקרנת.
זהו בלנד של 30% פטיט סירה מכרמים בעמק יזרעאל, ו-70% קריניאן.
יין אדום כהה עד חום כמעט, מאוד פירותי בריחו, עגול ומלטף, וכפי שקובי אומר זהו יין בראשית דרכו. רק בלגימה שנייה מורגשת מעט תוקפנות של היין. נחכה ונראה מה יצא לשוק בקרוב.

צילומים דף הפייסבוק של Mia luce ודני בר






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה