nomi – מסעדה וגם אימא

בתפריטי הצהרים והערב יש מנות מבוססות על שיטות קולינריות בינלאומיות והשפעות ממטבחים שונים ברחבי העולם לצד מנות בטעמים ארומטיים עשירים האופייניים למטבח הישראלי

לדנים יש את מסעדת נומה בקופנהגן עם השף רנה רדזפי, ולנו יש את נומי (nomi) במלון דיויד אינטרקונטיננטל, המוגדרת על ידי אנשי המלון כ'מסעדת שף תל אביבית המתמחה במטבח ישראלי מודרני של השף המוערך יורם ניצן – לשעבר השף הראשי במסעדות מול ים ובינדלה. המסעדה שואבת את השראתה משיטות בישול של מטבחים שונים ברחבי העולם, ומציעה פרשנות חדשנית ומרתקת לאוכל גורמה כשר'. מה שברור זה כי השף ניצן עבר מטמורפוזה מימיו במסעדת מול ים, בה הוביל כל השנים את מטבח המסעדה, בה אכלתי לא מעט פעמים, עם פירות ים ואוכל לא כשר בעליל, עד שהגיע למסעדת המלון שעברה מספר גלגולים ושפים.

צילום אפיק גבאי מאתר המסעדה
צילום אפיק גבאי מאתר המסעדה

המסעדה מתמודדת עם מיקומה במרחב המלון, ועל אף עיצוב במעט מנוכר, מצליחה האחראית על הושבת הסועדים לפזר את אורחי המסעדה כך שיש תחושה נעימה כבר בשלבי הערב המוקדמים כשהמסעדה עדיין לא מלאה, ובוודאי בהמשך כשהמסעדה מתמלאת, וצוות המלצרים מלהטט בין השולחנות למטבח, עם שירות נעים – לא מסתחבק ולא מלקק, ויעיל. נשאלנו אם אנחנו רוצים לשבת מול החלון הגדול, ורצינו. מבחוץ נשקף נוף אורבני של אוטובוסי תיירים – מלון גדול אחרי הכל, וקצהו של חניון האוטובוסים ליד שוק הכרמל, מה שהזכיר לנו מיד שאנחנו רוצים להגיע פעם לשוק הכרמל מהרצליה באוטובוס, כדי לחוות את מקומות האוכל הצצים בו כל הזמן.

הכותב ואימו נעמי (נומי), טירונות שריון 1970
הכותב ואימו נעמי (נומי), טירונות שריון ליד כרם שלום

לפני האוכל, משהו על שם המסעדה – בוודאי כששמה של אימי האהובה היה נעמי, וכולם (חוץ ממזל התימניה שקראה לה נעומי, עם קמץ מתחת ל-נ) קראו לה נומי: ' nomi היא אימא, אחות וחברה. היא חזקה, היא אדיבה, היא פתוחה, אך תמיד מסקרנת. היא ישראלית. nomi מייצגת צמיחה ויופי, נומי היא אלגנטית וקלאסית אך גם מודרנית, אמיתית, נגישה ומזמינה'. מכיוון שיש לי יחסי בן-אימא עם שם המסעדה, ואולי גם לשף ניצן או למישהו מהנהלת המלון, הרשו לי להמשיך ולכתוב נומי בעברית ולעבור לארוחה שלנו כאן.

סשימי סלמון. צילום פאפא רצי
סשימי סלמון. צילום פאפא רצי

לשולחן הגיעה סלסלת לחמים חמימים, ואיתה שתי פנכות – האחת עם חציל קלוי והשנייה עם פלפל קלוי. כשראיתי שכולם מסביב עסוקים בצלחותיהם, מיזלגתי את שתי הפנכות עד תום, ואז הגיעו מנות הפתיחה לשולחן. זוגתי הזמינה וקיבלה סשימי סלמון עם גרניטה ג'ינג'ר, פחם בצלים וטוויל מיסו – 56 ₪. מנה יפה מאוד עם סלמון טרי וטוב, והתוספות שהשלימו מנה מוצלחת.

שקדי עגל. צילום פאפא רצי
שקדי עגל. צילום פאפא רצי

אני חשבתי להזמין מנת פתיחה שהשף ניצן מעביר עם ערכת סכיני השף שלו ממסעדה למסעדה – מרק שורשים לבנים (52 ₪), אבל כשאני רואה בתפריט מנה של שקדי עגל, אני לא עומד בפיתוי. אלה הגיעו עם קרם שקדים, אנדיב אדום צלוי, ציר עגל מרוכז, קולי פלפלים אדומים וויניגרט פיסטוקים – 67 ₪. מנה נאה של שקדי עגל מוצקים וטעימים. אמנם מעט מלוחה מדי, אבל נהניתי מאוד. כבר עם מנות הפתיחה לגמנו משתי כוסות יין לבן ישראלי שהזמנו: גוורצטרמינר ירדן רמת הגולן  – 45 ₪, וריזלינג קאיומי כרמל 2015 – 46 ₪. מה אומר ומה אגיד, שתי כוסות אלה הוכיחו שאין ליין לבן ישראלי מה להתבייש.

שוק אווז קונפי. צילום פאפא רצי
שוק אווז קונפי. צילום פאפא רצי

למנה עיקרית הזמינה זוגתי שוק אווז קונפי בצלייה איטית, עם גזרים צבעוניים טעימים וציר תבלינים ארומטי – 98 ₪. נראה כי השוק חטפה שוק קטן במטבח, כי הייתה מעט יבשה, או כפי שזוגתי קבעה: 'זה קורה הרבה פעמים עם אווז'. אז אני שואל: למה הזמנת דווקא את זה מהתפריט המגוון?

פילה בר ים. צילום פאפא רצי
פילה בר ים. צילום פאפא רצי

אני ממש התמוגגתי מפילה בר ים עם קרם שאלוט, ירקות ירוקים וקצף ים – 162 ₪. מנה בה השלם עולה על סך חלקיו בטעמים, בצבעוניות ובמראה. בהחלט מנה מדהימה. הפה שלי זכר דג בר ים שלם שחבר ואני אכלנו לפני חודש אצל אידי באשדוד – דג במשקל 1.2 ק"ג שמחירו 260 ₪. אצל נומי קיבלתי נתח נאה מאוד ומספק בכל המובנים, מה שמאוד שימח אותי פעמיים – גם הדג של יורם ניצן שאכלתי בנומי, וגם הדג שזכרתי לטובה מאידי.

הקינוח שהזמנו. צילום פאפא רצי
הקינוח שהזמנו. צילום פאפא רצי

על שלב הקינוחים אנחנו מוותרים בדרך כלל. אכזבנו את הצוות החביב והשירותי כשלא נענינו להצעה ליהנות מחמישה גוונים של קפוצ'ינו – גלידת קפה, עוגיות שוקולד צ'יפס, שטרויזל קקאו, טראפל שוקולד ורוטב אספרסו – 45 ₪, אך העלינו חיוך על שפתי המלצרית כשביקשנו סורבה בהכנה ביתית של השף, עם שלושה טעמי פירות מתחלפים, שבערב זה היו קסיס, משמש וקוקוס – טעימים מאוד, עם תותים, מלון ואננס, מרנג קוקוס שבור  וקולי פירות יער – 35 ₪ – יופי של קינוח קליל.

הקינוח שלא הזמנו. צילום אפיק גבאי
הקינוח שלא הזמנו. צילום אפיק גבאי

נומי, ונחזור לכיתוב הלועזי: nomi, היא מסעדת שף שנעים וטעים יהיה לחזור אליה (פתוחה גם לארוחות צהרים בימים א'-ה'), ובהחלט לטעום מנות אחרות בתפריט, בו מרגישים את היד, הכישרון והמקצועיות של השף, שעוברים גם לאולם המסעדה עם צוות ההגשה. ואל תשכחו שזו מסעדה בבית מלון, שבהחלט מכבדת את המקום בו היא שוכנת.

 nomi – קויפמן 12 תל אביב, 03-7951255. ראשון עד חמישי – צהרים 15:00-13:00, ערב 22:00-18:00

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר