ProWein דיסלדורף – 20 שנות הצלחה

תערוכת היין הכי גדולה חוגגת 20 שנים של קידום יין. 4,796 יקבים מ- 48 מדינות יפשטו ב- 23 במרץ על מרכז הכנסים הענק בדיסלדורף, ויארחו יותר מ- 45 אלף אנשים אשר באים לסחור ביין ולקחת חלק פעיל בתעשיית היין הבינלאומית

המרכז הגדול ביותר בדיסלדורף למודת התערוכות שבגרמניה, יארח גם השנהאת תערוכת היין הגדולה מכולן ProWein. 4,796 יקבים מ- 48 מדינות יפשטו ב- 23 במרץ על מרכז הכנסים הענק בדיסלדורף, ויארחו יותר מ- 45 אלף אנשים אשר באים לסחור ביין ולקחת חלק פעיל בתעשיית היין הבינלאומית.

מאות עיתונאי יין ומבקרי יין, ורשתות טלוויזיה מכל העולם, מגיעים לסקר את האירועים השונים בתערוכה.
ProWein דיסלדורף הוא לא רק מקום שעושים בו עסקים, אלא מצליח לתת למבקרים את ההרגשה כי מעבר לעסקים אפשר למצוא פה גם הנאות קטנות. דוכנים של מזון פזורים בכל המתחם, בו אפשר להיכנס לסדנאות יין ושוקולד, יין וגבינה, ולטעימות בדוכנים המשלבים יינות קלאסיים לצד יינות אקזוטיים, יינות גדולים לצד טעימת חביות, אפריטיף ליד דיז'סטיף ועוד.

הרצאות רבות ואירועים קולינריים הם חלק מאוד פעיל במתחם. עשרות שפיםנכנסים לתערוכה ב- 2013מגיעים מהמדינות הרבות שמציגות בתערוכה, ומבשלים מול האורחים מנות קטנות שמתאימות ליין. זו חוויה מדהימה לקבל חצי לובסטר קנדי לצד יין מקנדה. או שישיית אויסטרים לצד יין צרפתי.

במקום אפשר למצוא עשרות פינות טעימה, בהן אפשר לטעום יינות שהומלצו על ידי מבקרי יין כמו רוברט פארקר או המגזין דקאנטר ואחרים. המקום גדול, אבל מאוד קל להתמצא בו. כרגיל הגרמנים ידועים בסדר ובארגון הלא מתפשרים שלהם, והפעם, ורק הפעם, אני מרוצה מזה. אי אפשר ללכת לאיבוד, יש מפה אינטראקטיבית שמוליכה אותך לאן שרק תחפוץ.

זאת השנה הרביעית שאני מסקר את תערוכת ProWein בדיסלדורף, והביתן הישראלי תמיד ריתק אותי וגרם לי להרגיש כי באמת שיש לנו מה להציע לעולם.
בכתבות לפני שנתיים ושלוש לא חסכתי ביקורת על חוסר הארגון בביתן הישראלי, ואף לא הבנתי מדוע אין במקום דברים אלמנטריים כמו כרטיסי ביקור בשפות שונות או חומר כתוב בסינית (ליקבים שרוצים לכבוש את השוק הסיני), ואף ציינתי אחד לאחד מה צריך לעשות ואיך להתכונן לתערוכה כל כך גדולה.
לא מספיק רק להביא יין ולהתלבש יפה. זו תערוכה שמנהלים בה עסקים בזמן אמת, ואם אתה לא ערוך – מדלגים עליך.

גם כנגד מכון היצוא שמארגן את התצוגה הישראלית היו לי לא מעט טענות בשניםביתן ישראל בתערוכה ב- 2011 הראשונות, אבל הם למדו מהניסיון. יערה שמעוני מונתה למנהלת תחום תוצרת טרייה ויין בענף המזון, והיא מלווה את פרויקט היקבים בתערוכה.
לאט ובקצב של בירוקרטיה ממשלתית, הם עושים מאמצים עילאיים לארגן את התערוכה כמו שצריך, וזה לא פשוט. הביתן הישראלי מאגד בתוכו 8 יקבים. כל אחד רוצה את המיטב ואת החשיפה המקסימלית, ואיפה שיש 8 יהודים יש 400 דעות; לא קל ולא פשוט. אולם בתערוכה הקודמת נדהמתי מהפרגון ההדדי והעזרה שכל אחד מושיט לאחר.

אז מה מצפה לבאי התערוכה בביתן הישראלי, שיהיה ממוקם ב- HALL 2, STAND C03? 

במהלך התערוכה יתקיימו חמש טעימות יין מודרכות בגרמנית ובאנגלית. יעקב הדס-הנדלסמן, שגריר ישראל בגרמניה, יגיע לטקס הפתיחה של התערוכה.
היקבים שיציגו בביתן של מכון היצוא בתערוכה השנה הם: טפרברג, צרעה, הרי גליל, בזלת הגולן, רמת הגולן, רקנאטי, רימון, ירושלים.


אורי טירולר, מנכ"ל יקב הרי גליל, אומר כי היקב יטעים את האורחים בטעימהאורי טירולר, הרי גלילמגוון מיינותיו: גליל סוביניון בלאן 2013, גליל ויונייה 2012, גליל אלון 2011, גליל אלה 2011, הרי גליל קברנה סוביניון 2012, הרי גליל מרלו 2012, מירון 2010, יראון 2010.
על השאלה מה מצפה היקב מהתערוכה הגדולה הזו בעצם, מרחיב טירולר ואומר: "זו תערוכת היין הגדולה ביותר בעולם, והיא מושכת קהל מקצועי מכל רחבי העולם, ובמיוחד ממדינות באירופה בהן יבוא היין גדול מהייצור המקומי. התערוכה היא הזדמנות מצוינת לפגוש את המפיצים שלנו ברחבי העולם, להטעים אותם ביינות חדשים שייצאו, לקיים דיונים מסחריים ולבנות יחד את השנה הקרובה.
המפיץ הגרמני שלנו מביא לתערוכה את הלקוחות האירופאים אשר חשוב להם לפגוש את היצרן פנים אל פנים. התערוכה הינה הזדמנות שלנו ליצור קשרים עסקיים חדשים. לעתים אלו מפיצים במדינות חדשות, ולעתים אלו לקוחות חדשים עבור המפיצים הקיימים שלנו באירופה.
חשוב תמיד לפגוש ייננים ובעלי יקבים מהעולם, לחלוק בניסיון ובידע. אנו מארחים לאורך השנה בעלי יקבים גדולים המגיעים לבקר. יחסים אלו ושיתופי פעולה שנוצרים הנם תמיד טובים".
ואיך התכונן יקב הרי גליל לתערוכת ProWein? "בתחרות Mundus Vini שהוקדמה השנה לחודש פברואר כדי שתהיה בסמוך לתערוכה, זכינו בפרס Grand Gold, שהוא באמת פרס יוצא דופן. זה יעשה רעש מאוד רציני סביב הדוכן המעוצב שלנו", אומר טירולר. "הזמנו לדוכן הישראלי את כל המפיצים שלנו בעולם, ובנוסף אנו מציגים את יינות גליל אלון וגליל אלה החדשים, אשר לא הוצגו בתערוכה האחרונה".

אורי רן, מנכ"ל יקב צרעה, יטעים בתערוכה שלושה יינות:הרי יהודה 2012, שורש 2012 טרום השקה, נווה אילן לבן 2012.אורי רן, צרעה
לדברי רן: "יקב צרעה משתתף בתערוכה הזו לראשונה, וזאת לאחר מספר פניות ממשווקים ממספר מדינות באירופה שהביעו עניין לעבוד עם היקב. אנו מקווים להעמיק את הקשר עם היבואנים הנוכחיים של היקב לחלק מהמדינות באירופה, וכן עובדים עם הנספחים הכלכליים במדינות השונות על מנת לארגן פגישות מקצועיות עם יבואנים פוטנציאלים במדינות אחרות, מתוך מטרה למצוא כאלה שניתן יהיה לעבוד עימם לטווח הארוך, וזאת בדומה לעבודה עם היבואן של היקב לארצות הברית – Michael Skurnik Wines".
אורי רן מספר כי "היקב משתתף בתערוכה זו במסגרת ביתן משותף לכמה יקבים המאורגן על ידי מכון היצוא. במסגרת זו ישנו שיתוף פעולה יפה בין כל הנוגעים בדבר, ובין השאר מצגת משותפת הנמצאת בשלבי הכנה, ויהיו טעימות מקצועיות משותפות של יינות יקבי ישראל המשתתפים, אשר יתוזמנו ללקוחות השונים. חשוב להוקיר ולהודות ליערה שמעוני, הממונה על נושא היין ומזון במכון היצוא, אשר עוזרת בארגון ובהפקת האירוע".

היינות שיטעים ויציג יקב טפרברג הם: רזרב קברנה 2009, רזרב שיראז 2010,אלון גונן בתערוכה ב- 2011טרה מלבק 2012, טרה סוביניון בלאן 2012, מריטאז' 2012, וטרה מרלו 2011.
היינות שיטעים ויציג יקב בזלת הגולן: קברנה סוביניון מסדרת הברונזה 2011, מרלו רזרב 2011, שרדונה 2012, מרלו רזרב 2009, קברנה סוביניון מסדרת הברונזה 2009, חושנייה 2006.
יקב רימון יטעים ויציג את סדרת רימונים של יינות יבשים, מתוקים ומבעבע.
ללא ספק רשימת היינות מכובדת ומייצגת נאמנה יינות איכות של יקבים גדולים ובינוניים (יקב רמת הגולן, יקב ירושלים ויקב רקאנטי לא העבירו את רשימת היינות שלהם שיוטעמו בתערוכה).

כחלק מהגעת נציגי היקבים לתערוכה וביקור השגריר אפשר רק לפנטז על כך שהאחריות לכל תעשיית היין הישראלית תעבור למשרד החוץ, שיראה ביין הישראלי נציג נאמן של מדינת ישראל, ושגם הגויים יידעו ויראו כי אנחנו לא רק תעשייה של נשק ומחשבים, אלא גם מייצרים מוצרים שמקרבים אנשים.
בתערוכות הקודמות הגיעו לטעום את היין הישראלי נציגים מלבנון, מצרים, ירדן וסוריה. היה זה אמנם בהיחבא ולא לעיני המצלמות, אבל היה מאוד מרגש לראות את זה.
יש לנו תעשייה נפלאה שעושה לנו שם טוב בעולם. מכון היצוא בתקציבו הזעום מנסה בכל שנה לעניין יקבים להגיע לתערוכות החשובות, ו- ProWein היא החשובה ביותר מבחינת כמות היקבים והאורחים שמגיעים אליה; תערוכה שמעניקה במה מכובדת ליקבים ולייננים להתמזג, להשוות, ליהנות.

בתערוכת ProWein 2011 הטעימה צינה אבידן ז"ל את יינות אבידןצינה אבידן זבתערוכה, וכמחווה ליקבי הבוטיק שלא יכלו להגיע בגלל מגבלות תקציב היא הייתה נציגת יקבי הבוטיק בתערוכה.
על שולחן הטעימה שלה היה מבחר גדול של יינות מיקבי בוטיק, אותם דאגה צינה להביא, ולצד יינות אבידן המצוינים הטעימה צינה את העוברים והשבים יינות בוטיק ישראלים אחרים, כאילו הייתה היא בעצמה מהיקב, ולא היססה לשנייה כשהמליצה ופרגנה לקולגות שלה.
היה אושר גדול על פניה של צינה כשהטועמים אהבו את היינות, ללא הבדל אם אלו שלה או לא. בתמונה שקלטה המצלמה שלי רואים את החיוך שלא עזב את צינה עד לפטירתה (אז אני מניח שאני לא אפגוש אותך בתערוכה השנה, אבל די בטוח שתגררי את רוגוב אתך ככה לרחף מעלינו).

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר