Sagra – מסעדת קונספט חדשה, בניצוחו של שף יאיר פיינברג, נפתחה בימים אלה סמוך לנתב"ג

Sagra, מסעדת קונספט חדשה נפתחה בימים אלה באייר פורט סיטי, סמוך לנתב"ג ומביאה עימה את חגיגת האוכל לישראל. על המטבח מנצח שף יאיר פיינברג (לשעבר סו-שף ב-l'astrance הפאריזאית בעלת שני כוכבי מישלן) שמשלב חומרים טריים עם שיטות בישול מהמטבח הים תיכוני המודרני ליצירת מטבח יצירתי

"….מקורה של הסאגרה הוא באירופה, פסטיבל אוכל טעמים וריחות היוצר חווית חושים מלאת רגשות. ברחבי אירופה מתקיימות חגיגות Sagra, שונות זו מזו. כל Sagra יונקת מתרבות, מאזור גיאוגרפי, מאקלים, ומתוצרת מקומית. התושבים מתאספים למשך כשבוע וחוגגים יחד באווירה של קסם את הדברים הטובים בחיים – ידידות, אחווה, אוכל טעים ויין. כל אחד מביא לחגיגה את מיטב התוצרת והטעמים, עליהם הוא עמל במשך כל השנה….."

Sagra, מסעדת קונספט חדשה נפתחה בימים אלה באייר פורט סיטי, סמוך לנתב"ג ומביאה עימה את חגיגת האוכל לישראל. על המטבח מנצח שף יאיר פיינברג (לשעבר סו-שף ב-l'astrance הפאריזאית בעלת שני כוכבי מישלן) שמשלב חומרים טריים עם שיטות בישול מהמטבח הים תיכוני המודרני ליצירת מטבח יצירתי.

בארוחת Sagra(94 שקל לארוחה מלאה), המנות כולן זורמות ברצף אל מרכז השולחן, מפנקות ומרגשות, ויוצרות יחד חגיגה של אוכל. כל ארוחה נפתחת בלחמים טריים ומטבלים תוצרת בית. בהמשך מוגש אנטיפסטי ומבחר צבעוני ומרתק של מנות בשרים, דגים ופסטה טרייה העושות שימוש במיטב חומרי הגלם.

Sagra גאה במבחר מגוון של יינות המגישים בקראף המלווים בהתאמה את ארוחת ה-sagra. כמו כן, מציע המקום תפריט א-לה-קרט ובו מנות כמו כיסוני טלה,קינמון ונענע (35 שקל), מרק אפונה מעושן עם קראנץ' גבינה (28 שקל), קלמארי צרובים על פלנצ'ה ברוטב פסטו וזוקיני (34 שקל), נתחי דג עטופים בבצק פילו פריך ואיולי (38 שקל) ועוד.

בעיקריות: פילה סלמון קונפי על תבשיל עדשים שחורות וסומק (62 שקל), מוסר ים מקורמל על ירקות מזוגגים בקציפת לימונית (74 שקל), פסטה פוזילי טרייה מוקפצת ברוטב רטטוי פרובנסלי (44 שקל), סינטה צלויה בתנור על מצע ירקות ירוקים בוויניגרט בשרי (70 שקל) ועוד.

לקינוח מציעים במסעדה מנות כמו קראמבל תפוחים בליווי גלידת רום וצימוקים (29 שקל); מיל פוי קדאיף ותותים (28 שקל), טירמיסו (28 שקל); טריו שוקולד – סופלה שוקולד, אצבעות שוקולד פריכות וגלידת שוקולד מריר (33 שקל) ועוד.
על העיצוב: המסעדה ממוקמת בתוך מבנה זכוכית המוקף בתעלת מים מלאכותית, היוצרת תחושה של שלווה. חלל המסעדה, שעוצב על ידי גדי הלפרין, נצבע בגוונים רכים: בורדו, חום ושמנת, המזכירים צבעי יין ואדמה, שיוצרים חלל אלגנטי שקט ונינוח, שמותיר את הבמה למנות שמוגשות לשולחן. אדריכלות: עמי שנער – עמיר מן אדריכלים ומתכנני ערים.

Sagra
קריית שדה התעופה (air port city), רחוב הטיילת 03-9799922
שעות פתיחה: מדי יום מ-12:00 – 17:00 , 19:00 עד חצות
עסקיות: א-ה 12:00-17:00

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר