מרכיבים
2 כוסות אורז
2 גזרים גדולים מגורדים על פומפייה דקה
בצל גדול קצוץ דק
100 גרם צימוקים
100 גרם שקדים
50 גרם מרגרינה
כחצי כפית מלח
אופן ההכנה
את הבצל הקצוץ משחימים עם המרגרינה בסיר.
מוסיפים את הגזר המגורד עד להזהבה.
לאחר מכן מוסיפים את האורז, מנמיכים את האש ומערבבים למשך כמה דקות עד שהאורז מושחם.
מוסיפים מים (עד כיסוי בגובה של ס"מ מעל האורז) ומביאים לרתיחה.
מנמיכים לאש קטנה מאד, מכסים במגבת ובמכסה ומבשלים למשך 15 עד 20 דקות נוספות.
במחבת קולים את הצימוקים והשקדים קלות בשמן זית עם מעט בצל מטוגן.
בעת ההגשה מפזרים את תערובת השקדים והצימוקים על האורז.