בגמר תחרות שהתקיימה לאחרונה, התמודדו שלוש משלחות ממגמות קולינריה בבתי ספר תיכוניים בישראל, מול תלמידים מגרמניה. זו שנה ראשונה בה התקיימה תחרות קולינריה בהשתתפות תלמידים מחמישה בתי ספר לקולינריה של זרוע העבודה במשרד הכלכלה. שלושת בתי הספר שעלו לגמר הציגו מנות ברמה גבוהה, אותן שפטו בין האחרים רות סירקיס – מחלוצות הספרות הקולינרית בישראל, שף מושיק רוט – שופט במשחקי השף, שף רן שמואלי, ושף אורי ירמיאס – אורי בורי.
באירוע הגמר השתתפה שגרירת גרמניה בישראל, ד"ר סוזנה ואזום־ריינר, ושרת הכלכלה אורנה ברביבאי בירכה את התלמידים בזום. השף והיועץ הקולינרי לירן גורדה, פינליסט בעונה הראשונה של משחקי השף, שהרצה בנושא פוד-טק.
שלוש המשלחות שעלו לגמר הגיעו מבתי הספר אורט דן גורמה בתל אביב, עמל נצרת, ומכללת רימונים טבריה. בני הנוער שהשתתפו בתחרות לומדים שנה שלישית בבתי ספר מקצועיים במגמת קולינריה. הלימודים נותנים להם כלים מקצועיים להתנסות בתחום, עם אופק תעסוקתי עתידי הכולל עבודה כשף במסעדה או במלון, עד לעבודה במעבדות פיתוח מוצרים בתחומי הפוד-טק.
התחרות התקיימה ביוזמת האגף להכשרה מקצועית במשרד הכלכלה, הפועל לקדם ולפתח מקצועית את הדור הצעיר בישראל, תוך קידום שיתופי פעולה בינלאומיים. נכון להיום יש 62 בתי ספר מקצועיים ברחבי הארץ, בהם ולומדים כ-10,000 תלמידים.
עד כה התקיימו במסגרת יחסי הגומלין בין ישראל וגרמניה ביקורים, משלחות וסמינרים מקצועיים, וזאת כחלק מפעילויות רבות הנובעות מהסכמים דו-צדדיים וקשרי ידידות בין שתי המדינות לצורך שיתופי פעולה בתחומי ההכשרה.