חומרים:
5-6 ארטישוקים קונפי, מוכנים לפי טכניקת הבישול הבאה:
חותכים / קוטמים את ראש הארטישוק ואת הגבעול כך שנשאר החלק המרכזי הליבה והלב.
מסדרים בתבנית אפיה עמוקה את הארטישוקים זה לצד זה.
ניתן לצרף את הגבעולים לאחר שקילפנו את הקליפה החיצונית.
מוזגים שמן זית עד למחצית גובה (ניתן לשלב חצי מהכמות מים וחצי מהכמות שמן זית).
מפזרים מלח אטלנטי, פלפל שחור גרוס, עלי תימין או עשב תיבול אחר. ניתן גם לפזר שיני שום שלמות.
מכסים בנייר פרגמנט בצמוד לארטישוק ואוטמים עם שכבה כפולה של נייר אלומיניום.
מכניסים לתנור בחום º180 לשעה.
מוציאים מהתנור ובודקים בעזרת סכין דקה וחדה שהארטישוקים התרככו.
פותחים את הכיסויים ומניחים לקירור מחוץ לתנור.
כשהארטישוקים התקררו, בעזרת כפית ובעדינות מוציאים את ליבת הארטישוק. את ה"תפרחת" ו"השערות" כך שנוצר חלל עמוק אותו ניתן למלא בהמשך – מצננים ושומרים להמשך.
חומרים למילוי:
1/2 גבינת סנט מור פרוסה או חתוכה לקוביות
4 עגבניות חצויות צלויות בתנור או עגבניות קונקסה מוקפצות בשמן זית
1-2 שיני שום כתוש
חופן גדול של פטרוזיליה קצוצה
1/4 כוס צנוברים
2-3 כפות פירורי לחם
3 כפות שמן זית
3 כפות פרמזן
מלח ים / פלפל שחור גרוס לפי הטעם
אופן ההכנה:
לערבב את כל מרכיבי המילוי, לתבל ולמלא את הארטישוקים.
לאפות בתנור שחומם מראש ל- º200 ל- 10 דקות.
להגיש חם.
צילום איה וינד